BJD VS Gyerekek

Általános csevegés BJD témában

Re: Honnan tudod, hogy BJD-függő vagy?

HozzászólásSzerző: Kurojan » 2009.09.21. 20:55

Amúgy én is gondoltam már arra, mennyire ilyesztő egy gyerek otthon a BJD mellett!!! :shock: (pont nem fordítva :lol: )
Mert nekik mindig a legjobb és legérdekesebb dolgok kellenek.

Bemész a szobába és a kis taknyos, akit aznap hozták el a szüleid barátai, épp a kanapén áll a homokos cipőjében, mocskos kezeit a "drágaság" felé nyúlva.
(Legutoljára nagyon kiborított egy ilyen példány, plussz még lázas is voltam. Másnap mást se csináltam, csak takarítottam.)
Biztos ez lenne, mert Hamlet ( a mozgatható ikea bábum) borzalmasan megszívta akkor. Meg szegény Jorik is... :lol:
Avatar
Kurojan
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2009.08.29. 23:47
Tartózkodási hely: Nappal Bp, este meg a környéke

Re: Honnan tudod, hogy BJD-függő vagy?

HozzászólásSzerző: Szikra » 2009.09.21. 21:51

...lehet, hogy megköveztek, de én egy hathónapossal inkább attól félek, hogy a nemlétező műgyanta babám, ha neki is annyira tetszene, sőt, még jobban mint nekem, szóval, ha megtetszene neki a kis lábacskája és úgy döntene, hogy neki bizony meg kell kóstolnia, hogy vagyon tényleg olyan fincsi-e, ahogy kinéz, vajon milyen baja lehetne? (Jelen esetben csak az aggódásom fejezném ki, nem ténylegesek a kérdések.) Rosszul lenne? Ha véletlenül leakadna a lábfeje, és lenyelné... Jujj, még a gondolat is szörnyű. Ebből a szempontből NAGYON ijesztőek a gibek.
(Random felbukkanó gonosz kisgyerekek ebből a szempontból nem érdekesek. Olyankor tényleg a babát helyezzük elsőnek bizonságba XD)

A babának meg megpróbálnám elmagyarázni, miután biztonságban tudom a gyerkőcöt, hogy sajnálom, de szerettem volna, ha nem tőle fullad meg a kishugi, és igen, ha nagyon szeretné, megmosom a lábát, hogy ne legyen nyálas... Az esetleges fognyomokat meg bekötöm kis gézzel neki... És utána mindig a legmagasabb polcon tárolom.

Azért már ez is függőség, még-meg-sincs-baba miatt aggódni. XD
A lepke akkor sem siet, ha üldözik.
Avatar
Szikra
 
Hozzászólások: 506
Csatlakozott: 2009.08.30. 21:18
Tartózkodási hely: Félálomban

Re: Honnan tudod, hogy BJD-függő vagy?

HozzászólásSzerző: Smaug » 2009.09.21. 21:59

Szikra - az a kisebbik gond, hogy a baba lába leakad (mert szinte esélytelen hogy egy hat hónapos olyan erővel húzza hogy ez megtörténjen). A nagyobbik gond, hogy a babák anyaga, a műgyanta MÉRGEZŐ! Önmagában levegőn nem, de lenyelve nagyon-nagyon nem egészséges. Szóval ha bárkinek a kistesója vagy kutyája vélhetően megrágott bármilyen kis darabot belőle, akkor irány az orvos/állatorvos és lehet hogy gyomormosás lesz a vége.

A GIB-t és a gyereket/állatot a saját érdekükben távol kell tartani egymástól, vagy felügyelni őket.
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Honnan tudod, hogy BJD-függő vagy?

HozzászólásSzerző: Szikra » 2009.09.21. 22:09

(Smaug, tudom, szeretem oda-vissza olvasgatni a fórumot, de az ember egyszerűen mindenre gondol, ha aggódik, legyen az aggódás tárgya akármi is. ^^)
A lepke akkor sem siet, ha üldözik.
Avatar
Szikra
 
Hozzászólások: 506
Csatlakozott: 2009.08.30. 21:18
Tartózkodási hely: Félálomban

Re: Honnan tudod, hogy BJD-függő vagy?

HozzászólásSzerző: NiuKy+ » 2009.09.21. 22:09

Hát én is sorszámot húzok akkor agyoncsapásra.
Ha nekem lenne egy kislányom (remélem, majd lesz is) Én először is alapból elraknám zárt vitrinbe a babákat vagy, olyan szobába, ahova tilos a bemenet az utódnak :D
És ha már nagy kislány lesz és nyivákol nekem, hogy hadd játszon velük, nos én engedni fogom neki ^^
Természetesen belesulykolnám, hogy DRÁGA és TÖRÉKENY, mielőtt odaadom neki, és csak szigorúan szülői felügyelettel ügyködhetne vele.
Amúgy én arra számítok, hogy az én gyerekem is olyan idióta lesz mint én, mert akkor jól meg fogjuk érteni egymást és akár együtt is játszhatunk \o/
Egyébként, én is azon filóztam, hogy mi lesz a babával, ha utoljára üt el a Land Rover :\
Nemtom, én tuti, valamelyikőtökre hagynám a babát/kat ^^
És igen, legelőször a végrendeletben a babáról értekeznék XD
Kép

Amy . Terra . David . Vera . Ean . Berni . Ren . Zoi . Sigalit . Bertrand . Damian . Masato .
tervben: Fion
Avatar
NiuKy+
 
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2009.06.15. 19:12
Tartózkodási hely: Gödöllő

Re: Honnan tudod, hogy BJD-függő vagy?

HozzászólásSzerző: Kurojan » 2009.09.21. 22:22

Persze a kis gyerekektől ezt nagyon messze kell tartani a BJD-t. Tisztes távolságban, mint a gyógyszeres dobozt.
Viszont a már önállóbbak... na mindeggy. Ez egyenlőre még nem probléma remélem senkinek. ;)

Végrendelet? Már most? :shock:
Talán tényleg egy fórumtagot lenne a legjobb megörvendeztetni... vagy... ha van babaesküvő...
Jujj...
Ocsmány egy gondolat. :| Be se fejezem.
Avatar
Kurojan
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2009.08.29. 23:47
Tartózkodási hely: Nappal Bp, este meg a környéke

Re: Honnan tudod, hogy BJD-függő vagy?

HozzászólásSzerző: Moon » 2009.09.22. 09:59

Nah gyerekek, ideje lerántanom a "leplet" magamról, ha már a gyerekek-kontra BJD szóba került. :lol:

Nekem van gyerekem, kettő is, 7 és 9 évesek. Két fiú. A "legjobb" korban vannak. :lol:
Amikor vártuk Amyt, már tudták, hogy milyen drága, törékeny, értékes, stb ez a baba. De ami nagyott dobott a hozzáállásukon, az szerintem az, hogy látták az én fejemet amikor mutogattam nekik Amy képeit DIM-ék honlapján. :lol:
Ott voltak a doboznyitáskor (nyilván, mert hiszen hol lettek volna), anyámmal és a párommal együtt (mert anyukám is ugyanannyira kíváncsi volt Amyre mint én meg mindenki a családban) és 2 méterről figyelték, milyen óvatosan nyitom ki Amy dobozát, hogyan fogom meg, stb. :D
Eszembe sem jutott soha, hogy a gyerekeim bántanák Amyt, és nem is történt ilyen soha (és nem is fog).
Szal a kisfiaim ma már ha én kérem rá őket, megfoghatják Amyt (pl ha ottmaradt az asztalon állva, mert épp fényképeztem és megcsörrent a telefon és nem volt időm Amyt biztonságba helyezni, volt már, hogy megkértem a gyereket, fektesse le a babát, nehogy felboruljon) - és olyan kis édi volt, ahogy mint egy hímestojást, a derekánál fogva felemelte, és nyögött nagyokat (mert nem számított rá, hogy Amynek milyen súlya van), és olyan óvatosan és lassan fektette az ülőgarnitúrára, amennyire az egy eleven, nagyon mozgékony 7 évestől csak telik... :D
Amy nincsen vitrinben (ott üldögél a polcon, vagy az egyik bárszéken a konyhapult előtt, vagy a dohányzóasztalon a nappali legközepén) és még soha semmilyen attrocitás nem érte. Családtag és nem akarom, de nem is lenne szívem elzárni őt tőlünk egy üveglap mögé.

Amikor idegen kiskölyök jön hozzánk (főleg a lányoktól tartok), mindegyik figyelmét felhívom arra, hogy a babához nem szabad nyúlni. Ez az első, ahogy belépnek a nappaliba. Ennyi. :)

Bocsi a szóáradatért. :)
Kép
Itthon: Amathea (Amy) - DIM Bellosse - Berry - Customhouse Bisou Ai Lilly
Tervben: Red - DollZone Wilka
Avatar
Moon
 
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2009.03.24. 13:32
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Honnan tudod, hogy BJD-függő vagy?

HozzászólásSzerző: Miyo » 2009.09.22. 11:01

Moon szerintem ez így van jól^^ Ha nekem lenne gyerekem, én sem zárnám el őket egymástól(bár még se gyerekem se bjd-m nincs, de ami késik nem múlik) Nagyon aranyos a családod, hogy ennyire Veled örültek, és még a doboznyitásnál is ott voltak veled:)
Itthon...
~Yuya~(LUTS KDF Bory) ~Momoka (Dikadoll Bobby)~
Avatar
Miyo
 
Hozzászólások: 521
Csatlakozott: 2009.08.24. 22:48
Tartózkodási hely: Sárvár

BJD VS Gyerekek

HozzászólásSzerző: Sheila » 2009.09.22. 13:14

Nyah, nyitok egy új helyet a témának, mert igencsak népszerünek bizonyult... :D

és átrakom az eddigi hozzászolásokat. ;)
BJD addict and damn proud of it!
Avatar
Sheila
 
Hozzászólások: 1330
Csatlakozott: 2008.11.17. 15:24

Re: BJD VS Gyerekek

HozzászólásSzerző: Ayase » 2009.09.22. 22:29

Azt hiszem mostanában annyira sok negatív példa van az ember előtt, hogy remélem nem néz rám csúnyán senki, de zsigerből tartok bizonyos gyerekektől. Soha nem felejtem el mikor az angol Haru wo Daite Ita első kötete megérkezett (és akkor olyan helyről szereztem még be, hogy arany ára volt), ott volt az ágyon mikor a volt párom két éves unokaöcsije és annak apukája besétáltak és a kisfiú első dolga volt a könyv én meg vetődtem érte, hogy nehari de kéremkéremkérem. És mit csinál apuci? Nem "gyere adjuk szépen vissza" Nem. Én kaptam a megvető pillantásokat, hogy jaaaj most mi kárt tehetne benne? ( :twisted: ő a mangában vagy a manga benne? ) de komolyan. Néztem. Azon kívül hogy megrágja vagy megtöri a gerincet, gyűri a lapjait vagy...? Nem szeretem, hogy egyes szülök nem tartják tiszteletben mások tulajdonát. Na mindegy.
Legjobb barátnőmnek van egy kilenc éves kisfia. Fiúkkal vagy fiúk nélkül? Mindig feltettem magamnak a kérdést és rendre a nélkül-t választottam. Pedig tudom, hogy a barátnőm kisfia milyen, hiszen ismerem az anyuját is és őt is. Jó kisskac, szófogadó, vigyáz a dolgaira úgyhogy nyáron mégis bevállaltam. Egyszer Omika velem jött. Hát egy érdekes dolog volt. Egyébként érdekes és pozitív. :lol: Fura megmagyarázni egy gyereknek, hogy igen baba, de nem játék baba. Megértette és nem is. Nem nyúlt hozzá, ha a kezébe adtam sem kezdte el hajlítgatni és piszkálni, tényleg nagyon óvatosan fogta meg de azért a játszási szándék megvolt. :D Omika kapott ellenőrzőt és matek füzetet a táskájába és miután felgyűlt körülötte egy méretéhez kompatibilis kutyafalka is, úgy döntöttünk, hogy nem tízingeljük tovább a gyermeket, Omi elmegy a táskájába aludni. Édes volt a kisfiú. Néha feltűnt. Rákérdezett Omikára. Én mondtam, hogy alszik. Ő meg, hogy még mindig? Én csak bólogattam. Másnap délután pedig készített saját fotósorozatot róla, szóval ráérzett a feelinre. :lol: Tetszett, hogy tényleg megpróbált vigyázni rá, megértette, hogy vigyázni KELL rá. És ez jó. De azt hiszem ez is elsősorban szülő kérdése. Ha anyuci, apuci úgy tekinti, hogy jaaaj most mit félted, mit tudna neki ártani, mi kárt tudna benne tenni, jaaaj most miért nem lehet... ? Attól a gyerektől jobb távol tartani a kincseinket. BJD, manga, anyámtyúkja, akármi. A másik oldal pedig ugye a másik oldal. ^^

Mindent összevéve, bár negatív tapasztalatom konkrétan BJD kontra csemete ügyben nincs, de azt hiszem nem is akarok lehetőséged adni rá, hogy legyen. Szerintem sem Omi sem Yuuya nem játék és nem is akarom, hogy akár ideig-óráig is ilyen pozíciót kapjanak. Ha adódik is olyan alkalom, hogy találkozik a kettő akkor is csak a felügyeletemmel és kizárólag akkor ha teljesen megbízom a gyerkőcben. Távolról csodálni, fotózni, gyönyörködni benne... azt lehet.

Uh... ez hosszú lett.
~ Omi [C.D. Om] ♥ Yuuya [NinoDoll Woo.U] ♥ Susumu [DL Anona] ♥ Akio [MD Ryu] ♥ Shinya [SD SL Ize] ♥ Liam [Soom MA Sabik elf]
Avatar
Ayase
 
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: 2008.10.04. 14:58

Következő

Vissza: Csevegő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron