Hogyan döntötök?

Általános csevegés BJD témában

Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: Shinku » 2010.12.11. 14:20

Felmerült bennem egy kérdés, méghozzá az, hogy ti hogyan döntötök arról, hogy ki lesz a baba aki haza jön?
-Már előre megvan a karakter és ahhoz kerestek babát, vagy megtetszik egy baba és utána már adja magát a karakter?
-Fontos, hogy "illeszkedjen" a már meglévő babákhoz (pl. rokoni szálak, közös pontok a karaktertörténetükben stb.)? Vagy csak "beállít" és majd összebarátkoznak?
-Ha pl. két vagy több baba közül kell választani, hogyan döntötök?

Várom mindenki válaszát. ^3^
Itthon: Alvin (AR - Cien) ● Letuchaia (CD - Vampire Beau) ● Wayne (SD - Shaun) ● Illinois (MNF Chloe) ● Lulu (MNF Ante) ● Ren (MNF Elf Shiwoo) ● Caro (MNF Miyu fej)
▪ ▪ ▪ Blog
Avatar
Shinku
 
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2009.10.19. 17:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: Flittering » 2010.12.11. 14:34

Nem is tudom én megláttam őket és azonnal tudtam kik ők, mármint a karaktereiket és a kapcsolatok jöttek magától.És persze hogy nem élhetek tovább nélkülük :D A Nevük is csak úgy jött ahogy megláttam őket. Szinte ők mondták pl:
- szia Kai Lee Hyung vagyok és tudom hogy akarsz engem, vigyél haza! Nem bánod meg!:lol:
Avatar
Flittering
 
Hozzászólások: 530
Csatlakozott: 2010.09.29. 17:31
Tartózkodási hely: Valahol :)

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: NiuKy+ » 2010.12.11. 14:40

Nahát! Ez egy nagyon jó téma!
Nos, mikor elkezdtem ezt a babázósdit és nekiálltam nézelődni, akkor volt egy karakter akinek konkrétan Kerestem egy fiút, azért hogy legyen valami kezdő támpont a babáimat illetően.
Nekem nagyon fontos az, hogy az új jövevény belepasszoljon a családba arcberendezés szempontjából. Nagyon furcsán néznek ki (szerintem) az olyan fotók, amin feltűnik egy szinte animés arc és mellette egy szinte realisztikus..

Mostanában jöttem rá, hogy nekem nem szabad karaktereket keresnem, ugyanis az én babáim nagyon erőszakosak és úgy se az lesz belőlük amit én elterveztem. Minden egyes családtagom úgy választódott ki, hogy mikor megláttam, megvolt az a bizonyos szívdobbanás ^///^
Rengeteg baba van, akiért meg tudnék halni mert annyira szép és mikor belegondolok, mit kezdenék vele itthon abban a pillanatban elpárolog minden lelkesedés :D vannak akik tényleg csak képen gyönyörűek. Sajnos volt olyan fiú akit azért vettem meg mert gyönyörű és rajongtam érte, de mikor itt volt nem tudtam mit kezdeni vele.
Én ez alapján választok: elképzelem ahogy megjön és a kezembe veszem, elképzelem milyen érzés őt a kis polcomon látni a többiekkel, és ez alapján döntök. a karakter másodlagos tényező, most már.
Kép

Amy . Terra . David . Vera . Ean . Berni . Ren . Zoi . Sigalit . Bertrand . Damian . Masato .
tervben: Fion
Avatar
NiuKy+
 
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2009.06.15. 19:12
Tartózkodási hely: Gödöllő

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: Handy » 2010.12.11. 15:00

Én csak nézelődtem, és belefutottam DIM honlapján Ace-be, akinek nagyon megtetszett a pofija! Aztán idővel alakultak ki a tulajdonságai, ahogy dolgozott az agyam. :) A nevével viszont sokáig bajban voltam, mert nem akarta egykönnyen elárulni, de végül csak meglett. A többi kívánságlistám baba pedig mind hozzá kapcsolódik, aki megtetszik, kitalálom kije legyen Doriennek. :) De nagyon sok rövid életű szerelmem van, megtetszik egy nap, de ahogy nézem őt később, egyre kevésbé érzem azt, hogy szükségem van rá. Dorien erőszakosan ide akart jönni, nála éreztem, hogy neki kell a nagybetűs Elsőnek lennie. Azóta lett egy kis barátja, aki szorosan kapcsolódik hozzá a háttértörténetében, valószínűleg ő lesz a második. Aztán ott van az az álmom, hogy szeretnék egy SD-t is, csak olyan sokba beleszeretek, de az áruk miatt évekbe telik, mire hazajöhetnének. De most hogy itthon van Dorien vele ismerkedek minél jobban. :)
"A boldogság egyetlen akadálya a valóság."
Itthon *-* :Dorien (DIM - Ace) , Mayu (DIM - Jullis), Mimi (Luts HDF Lolly), Narcissa (Luts KDF Lolly)
Kép
Avatar
Handy
 
Hozzászólások: 616
Csatlakozott: 2010.08.11. 23:44

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: karasu » 2010.12.11. 15:20

Nálam egyrészt döntő tényező a szerelem első látásra szitu, amikor ránézek és tudom ki ő és, hogy hívják. Ezért én abban is hiszek, hogy a döntést az ilyen helyzetekben gyakran ők hozzák meg azzal, hogy egyszerűen haza akarnak jönni. Nincs beleszólás, nincs apelláta, jönni akar. Lilivel így volt. ^///^ Nem tervezett gyerek, de az első pillanatban tudtam ki ő és boldog vagyok, hogy az enyém. Szeretem. :spark
(Erre az estre igaz, ha valóra tudom váltani az illető akaratát, mert megvannak hozzá az anyagi feltételek, nagy boldogság, ha nincs, az katasztrófa. :T_T:)

A leginkább döntő azonban az, és ez gyakrabban fordul elő, mint a fenti, hogy a képeket látva, kialakul-e az a bizonyos kötődés, amiért itthon szeretném látni az illetőt, hogy már az előtt szeretni tudom-e mielőtt hazajönne és bele tudom-e illeszteni abba a körbe, ami itthon fogadja majd és képes vagyok-e személyiséget adni neki akkor is, ha csak lassanként árulja el magáról ki is ő valójában. Ha igen, a kötődés kialakul és mindegy mennyi időbe is telik, de ha rajtam múlik hazajön. ^///^
(Nagy szerencse és egyben érdekes is, hogy általában hasonló vonásokkal, karakterrel rendelkező pasikba szeretek bele, így nem nehéz a családba passzíntani őket. :D)
Kép
Lilica ♥ Luka ♥ Jack "Frost" Hunter ♥ Dyfan ♥ Jean-Claude ♥
Nathaniel Graison ♥ Hollyn Plantae ♥ Mika ♥ Ritsu ♥ Jin ♥ Karasu
Avatar
karasu
 
Hozzászólások: 832
Csatlakozott: 2010.06.05. 20:37

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: Amaterasu » 2010.12.11. 15:51

Ó, ez jó kis téma! :D
Nálam mindenkinél teljesen máshogy van. ^^
Benőke esete a legkevésbé romantikus: első babának mindenképpen egy cuki MSD-t akartam, de lehetőleg ne nagyon animés/gyerekes arcút, megfizethető áron. $$ (Ugyanis akkor még nem tudtam teljesen biztosra, hogy milyen hosszú életű lesz nálam ez a hobbi, hiszen még sose láttam életben babát, és még azt sem tudtam, hogy pontosan mekkora helyet foglalnak el a tulajdonosaik szívében. Most már tudom. :love: ) Számomra ő felelt meg legjobban ezeknek a kritériumoknak. A karakteréről ugyan volt némi elképzelésem, de sokkal inkább maga alakította ki, amikor már itt volt. És most már elképzelni se tudom, hogy ne legyen velem. ^3^

Haru esetében a Mint on Card céges képei voltak a bűnösök. x"D Amikor megláttam azt a morcos arcát, szinte egy pillanat alatt kialakult a jelleme, a neve, és tulajdonképpen a háttértörténete is.

Haru jövendőbeli seméjének, Kelemennek viszont a karaktere született meg először. Nagyon hirtelen történt a dolog, egyszer csak bevillant egy laza, nyugodt, kicsit belassult pasi alakja, akit a neve is nagyon gyorsan követett. És aztán nekiálltunk keresgélni hozzá a babát, ami egyébként baromi nehéz volt. @_@ Hihetetlen, mennyire nehéz egy igazi, dögös, pasis semét találni, aki nem 70 centis. Kelemen-kutatás közben jöttem rá, hogy a cégek majdnem csak ukékat gyártanak. :lol: De most már úgy néz ki, megvan a jelölt, aztán egyszer majd csak összejön. :cool:
Ami a későbbi terveket illeti, ők egyelőre mind csak karakterek, a baba még egyiknél sem 100%-ig biztos. Ez egyébként számomra is nagyon fura, mert én mindig azt hittem, hogy babákból fogok kiindulni, de pl. az egy szem tervezett lány esetében majdhogynem nem is izgat, hogy milyen baba, hanem elsősorban a karakterét akarom megvalósítani.


szerk.: Jaj, egy csomó mindent kifelejtettem. xD Igen, az nagyon fontos, hogy kapcsolódjon egymáshoz valahogyan a történetük.
És arra az esetre, ha két baba közül kell választani, csak saját példával tudok élni: én most nagy valószínűséggel azért fogok az adott baba mellett dönteni, mert kisebb a feje, mint a másik jelöltnek, és emiatt egyrészt jobban illik a két picifejű srácomhoz, másrészt ha nagyon muszáj, közelebb lehet a 60 centihez, mint a 70-hez.
BenőHaru-sanMikotoLelleLoránd
Kép
Avatar
Amaterasu
 
Hozzászólások: 1674
Csatlakozott: 2010.03.19. 22:12
Tartózkodási hely: Állatkert

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: Michiyo » 2010.12.11. 16:18

Ez szerintem is nagyon jó téma. ^3^

Akirát nem én választottam, hanem ő választott engem, ebben biztos vagyok. Az első kiszemeltem Siho első látásra szerelem volt, de mire gyűjteni kezdhettem volna rá, sold outtá vált az állapota :T_T: (és azóta sem találtam egyet sem tulajdonosnál), akkor nagyon elkeseredtem, és csak tessék - lássék nézegettem a többi babát, volt is egy-kettő, aki úgy hát hazajöhetne, de nem volt semmi különleges érzés. Aztán felkeveredtem a CH oldalára, és jött egy fura sugallat, hogy neki jönnie kell. Görcsberándult a gyomrom és az izgatottságtól aludni is alig bírtam. Közben Shiroi is írt, hogy szeretné hazahozni Ziegfriedet, de őt csak valakivel együtt lehet. Sokat rágódtam rajta, hiszen ott voltak a kedvezőtlen hírek a céggel kapcsolatban, a kérdés hogyan győzöm meg erről a szüleimet, ők nagyon mereven elzárkóztak a babakérdés elől (annak ellenére, hogy a saját pénzem kívántam rászánni), de végül nem engedett a maga igazából és mindennel dacolva december 15-én megrendelhettük.

Kousuke szintén véletlen volt, már vártuk Akit, mikor őt megtaláltam, nem kerestem, pontosabban szerettem volna, ha lesz egyszer egy fantasy beütésű babám (bolondulok az elf fülekért), de nem akkor, hiszen tele volt az eszem a várakozás izgalmával. Azt már nem tudom, kinek a Songja tett rám olyan mély benyomást, hogy jobban utánanézzek a témának. Őt például nézegettem korábban, viszont a céges képeken olyan kis esetlennek tartottam (bocsánat Kou ^^; ).Mielőtt észbekaptam volna, már a karakterét tervezgettem, ki lesz, hogyan fog Aki életébe bekapcsolódni. A neve pedig csak úgy beugrott, mintha valaki megsúgta volna. Úgyhogy jönni fog, remélem hamarosan.

Igazából nálam nem játszik szerepet az arcforma vagy egyéb paraméterek, és Kou után, akinél viszonylag lassan jött az érzés, több tulajfotó nézegetése után, azt sem merem állítani, hogy csak az első látásra szerelem lehet az igazi. Viszont Aki az egyetlen, akinek nem volt karaktere, hiszen olyan hirtelen tört be az életembe, hogy esélyem sem volt kitalálni korábban kitalálni, a többieket már mellé kerestem nem is jó szó rá, de hozzá igazítottam. A harmadikat - aki minden korábbi fogadkozásom ellenére , miszerint nekem nem kell, lány akar lenni :T_T: - még nem tudom ki fogja megszemélyesíteni, majd úgyis szembe fog jönni velem, ha elérkezettnek látja az időt, végül is a két fiú is vagy így vagy úgy tudomra adta, hogy szeretnének csatlakozni hozzám. :blush2:
Kép
Itthon: Akira (CH LJ Mars), Hikari (Dikadoll Maria), Chenz (DollLeaves Sleeping Jax), Kousuke (Resinsoul Song)
Deviantart
Egy perc
Avatar
Michiyo
 
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2009.12.27. 16:46
Tartózkodási hely: Sarkad

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: Zi-chan » 2010.12.11. 16:43

Hm, ez tényleg érdekes téma. Nálam az első szempont a karakterek megtestesítése volt, legalábbis ez lett volna az eredeti terv, de Anja kikövetelte magának a saját karaktert. Egyedül Azure volt olyan, hogy ő volt egy első szerelem, de akkor még csak Lutsnál találkozhattam vele, aztán Luts ugye leszedte őket majd kis idő után megtaláltam farylandnél. Na akkor volt az, hogy nincs apelláta, ő hazajön. Haza is jött és hozta magával Hellát, aki bár nem volt eredetileg babaterveben olyan tökéletesen illet a fej a karakterhez, hogy maradt. Ugyanígy Lynn bár még csak egy lebegő élettelen fej, nagyon elindította a fantáziám. Nikolai-nak nem volt betervezve hogy milyen baba lesz, vártam a tökéletest a fiúk terén, pláne, hogy Anja miatt magasságilag kihullott egy csomó lehetőség. Sőt Guntsut akartam előbbre venni, mert ő kb-ra megvolt, szeme haja is itthon van már. És akkor beállított souldoll a sráccal. Akiről ha kicsit használtam a fantáziám lerítt, hogy Niko. Aztán most a terv az, hogy a lányoknak még egy testet beszerezzek, hogy ne kelljen osztozkodni, aztán hát még nem tudom, Guntsut jó lenne hazamasíroztatni. ^^;
Avatar
Zi-chan
 
Hozzászólások: 1355
Csatlakozott: 2008.08.26. 16:40
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: Mystyck » 2010.12.11. 17:14

Ez egy nagyon jó téma, pont ebben a pillanatban is dilemmában vagyok ^^;

Eddig nagyon számított az első látásra szerelem, ez volt Jessicával, de mikor jobban belegondoltam, hogy ha itt ülne mellettem mit kezdenék vele. Ma már csak ez számít: mi lenne ha itt lenne, hogy hínám, mit csinálnánk...

A meglátni és megszeretni elv alapján választottam babát, akik legalábbis itthon vannak (bár lehet, hogy inkább ők engem, mert még sosem kerestem konkrét céllal). Azóta, hogy "család van", most már meg a majd összebarátkoznak elv is él :), bár nem árt, ha az arcberendezésük hasonló... mivel kb egy stílusú (azaz realisztikus SD) babák tetszettek csak, ezért ilyen probléma még nem merült fel.

Megpillantom, megtetszik, megszeretem, folyamatosan "bökdös", hogy jönni akar. Naponta nézem a fórumot, teljesen rákattanok :D. Elindul a spórolás, és remélem, hogy jön vmi event vagy akció, hogy minél hamarabb jöhessen.

Van elképzelésem is, hogy a képzeletbeli kívánságlistámon "ki és mikor", de ez eddig sosem jött be :D, vmi mindig közbejött. Sosem gondoltam bele, hogy hány babám lenne összesen, bár egy éve még abban sem hittem, hogy lesz valaha, most meg már folyamatosan jönnek :D.

Mivel még sosem kerestem karakternek babát, ezért még sosem kellett több közül választanom. Eddig max azt választottam, hogy ki jöjjön, ki ne, és ki előbb, ki később :D . Ha imádom, jön haza, ha csak tetszik, akkor csak gondolkodom rajta. Ha nagyon imádom, akkor máris keresem a honlapon az infókat és nyomom a "valutaváltót" :D

Lehet nem ide tartozik, de doa-n már számolgatom a hozzászólásaim, mert még nem látom a Marketplace-t. Remélem jó vásárlójuk leszek majd :D
Hirtelen ez jutott eszembe :) .
Itthon: Tatjana Marscha Arlene, Alexis Garrett M. Blake, Sébastien
Babablog
DevArt
Avatar
Mystyck
 
Hozzászólások: 233
Csatlakozott: 2010.01.28. 18:45
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Hogyan döntötök?

HozzászólásSzerző: barabara » 2010.12.11. 19:21

Először csak egy MSD kissrácot szerettem volna, egy CD fiúcskába voltam beleesve, de mire eljutottam addig, hogy na, most már jöhetsz, addigra sold out lett. Már kitaláltam a karakterét, a külsejét meg az egészet, és nagyon megszerettem, úgyhogy ehhez kerestem utána másik MSD fiút. Végül azért választottam Impl Eddyt, mert úgy éreztem, hogy ő emlékeztet a karakterre. ^^'

Sebit megláttuk, és másnap már meg is rendeltük. Akkor még sokkal kevesebb babát ismertem, és mégis, ő még mindig nagy szerelem, és egyáltalán nem bántuk meg a hirtelen döntést. Igazából nagy-nagy szerencse is volt, hogy lecsaptunk rá, mert aztán DC le is húzta a redőnyt. :(

Kainál direkt egy elég konkrét karakterhez kerestem először csak buksit, aztán később testet is. Hát nem volt könnyű menet. Az első jelölt egy DZ fiú volt, de ő pont azért esett ki, mert valahogy úgy éreztem, hogy nem illene az arca Sebiéhez. ChenYi nem pont olyan volt, mint amire gondoltam, hanem... még sokkal jobb. :spark

Szóval nálam teljesen vegyesen működik... Az mindnél fontos, hogy bele tudjam mesélni a kerettörténetbe meg a világba, amit elképzeltünk, és, hogy passzoljon alkatilag a többiekhez. ^^
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barabara 2013.02.20. 19:27-kor.
Kai Makary Hoffmann /PPD ChenYi/Kőváry Sebestyén /DCatch Brad/方云虛 /Zaoll Ramie ♂/Dwynwyn /DK Abby/Инна Шчедрой /NB Har/
Kép
Avatar
barabara
 
Hozzászólások: 820
Csatlakozott: 2010.03.15. 15:12

Következő

Vissza: Csevegő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron