Mennyire változtatott meg?

Általános csevegés BJD témában

Mennyire változtatott meg?

HozzászólásSzerző: nanami8 » 2013.02.20. 21:59

Igaz, hogy felületesen, de végigböngésztem a fórumokat, és áttételesen persze szó van erről, de gondoltam, egy külön topicban megkérdezem, hogy nektek (főleg akik hosszabb ideje vagytok a hobbiban, de nem kizárólag) mi a véleményetek erről.

Mennyiben változott meg a személyiségetek, az életetek, mióta kapcsolatba kerültetek a babákkal, vagy mióta lett egy (két, három, sok) saját babátok? Most kivételesen csak a lelki oldala érdekelne.
Veszítettek el barátot, barátnőt amiatt, hogy neki nem tetszett a bennetek lezajló változás? Vágták már a fejetekhez, hogy "mióta babázol, azóta ... (tetszőleges jelző)". Ért valamilyen lelki hátrány a babával kapcsolatban? (Pl. hogy introvertáltabb, zárkózottabb lettél, stb.) És hogy ne csak a negatívumokról legyen szó: mit tanultál meg önmagadról a babá(i)d segítségével? Mennyire vagy most boldogabb/elégedettebb az életeddel, vagy önmagaddal?


((Én személy szerint úgy érzem, hogy mióta megjött a babám, sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok, mintha "megtörtént" volna velem valami, aminek már régóta meg kellett volna történnie. De inkább a ti gondolataitokra vagyok kíváncsi.))
Avatar
nanami8
 
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2012.08.02. 11:31
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mennyire változtatott meg?

HozzászólásSzerző: Smaug » 2013.02.20. 23:28

Hűűű, hát én nem érzek kifejezetten nagy változást...már a normális karakterfejlődésen kívül, mert azért nem áltatom magam azzal, hogy 6 év alatt ne változtam volna. (de mivel ez alatt a 6 év alatt befejeztem egy egyetemet, nemcsak szakmát, hanem hivatást is választottam, plusz az önállóság mezejére léptem, ezért mondhatjuk hogy a "BJD-hatás" elég elenyésző ezek mellett^^)

Talán egy kicsit...szabadabban költekezem? Mindig is egy zsugori ember voltam, aki szereti sátáni kacajjal számolgatni a pénzét. A babák megtanítottak elkölteni is, nem csak gyűjteni :'D És anyagi javakra vágyni. Előttük igazából nem voltak ilyen igényeim...most viszont nemcsak a babák és az ő cuccaik, de magamnak is...szívesebben vásárlok ruhát, cipőt, és egyéb csecsebecséket ^^; Ez bizonyos szempontból negatív dolog...másrészt viszont most már legalább nem úgy öltözöm, mint valaki akit a 80-as évekből szalajtottak XD

Azon kívül...mindig is passzív-agresszív voltam, szívesen vitáztam virtuálisan (élőben nem, mert lassan jut eszembe a mondandóm). Nem változtatott a tényen, hogy alapvetően magamnak való vagyok, bár nagyon sok kedves ismerőst szereztem, és ha eljutok egy talira, azt élvezni szoktam. Nem vágtak még semmi negatívumot a fejemhez ilyen kontextusban (és igazából semmilyenben. Nem vagyok az az ember akinek a fejéhez kéne vágni dolgokat). És ugyanígy, különösen nagy pozitív személyiségi változást sem kötnek a babáimhoz sem mások sem én.


Ps.: Az életemmel akkor vagyok elégedett, amikor visszaadom a hálapézt a néninek, és ő megkönnyezi azt, hogy vannak még orvosok, akiknek vannak elvei. Utolérhetetlen érzés :XD:
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mennyire változtatott meg?

HozzászólásSzerző: Zi-chan » 2013.02.21. 08:36

Ezzel részben én is úgy vagyok, mint Smaug, a babákon kívül nagyon sok minden történt velem az elmúlt években ami előhozott bizonyos tulajdonságokat, másokat pedig levedlettem így nehéz megállapítani mi köthető a babákhoz.
Talán a rajz terén tudok példát hozni, rengeteget segített, hogy a kezemben foghattam egy miniatűr emberkét, végigtapogathattam. Ez valamiért nálam kell, akkor jobban megértek formákat, jobban tudom visszaadni papíron. Ugyanakkor lett egy olyan hátránya, hogy azokat a karaktereket amiket babában megvalósítok képtelen vagyok papírra vetni. Többek között ezért (is) cserélődött le egy ponton a csapat. Hatalmas kreativitást igényelnek eleve, és nagyon nehéz papíron is azt a hatást elérnem a kinézetükkel, mint amit magam előtt látok.

Ezen kívül részben ide tartozik, hogy mindig is féltem mások véleményéétől, mindenkinek tökéletesen meg akartam felelni, de legalább most már eljutottam oda, hogy a babáim értem vannak és azt csinálok velük amit akarok és ezt szeretném az életembe is beépíteni.
Az utóbbi időben pedig olyan változást tapasztaltam, mi szintén ide köthető: saját magam elfogadása. Sose láttam magam szépnek mert mindig volt valami kivetni való amit 'hibának' könyveltem el. A babáimban is van ilyen, nem tökéletesek sem karakterükben sem kinézetükben, mégis szeretem őket, szépnek találom őket (ezzel egy időben találkoztam az első olyan férfival, aki semmit se akar megváltoztatni rajtam, úgyhogy ez a nagyobbik része a változás okának).
Avatar
Zi-chan
 
Hozzászólások: 1355
Csatlakozott: 2008.08.26. 16:40
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mennyire változtatott meg?

HozzászólásSzerző: Tifa » 2013.02.21. 20:19

Hm, ugyan nekem csak 3 hónapja van babám, viszont a témára én is írnék.
Eléggé kiforrot alaptermészetem van, megváltoztatni engem csak számomra fontos dolog tud, azok pedig vagy élő dologhoz kötöttek, vagy szellemi dolgokhoz. Értve egyszerűbben: csak személy illetve lelki-emberi dolgok.
Egy mostanában történt példa: régen is kedveltem a shaolin témát, most viszont egy rövid ideje sokkal jobban beleástam magam a témába, és azt látom, hogy nekem az ő szellemiségük, ami szerint élnek, nagyon közel áll hozzám, noha nem vagyok budhista. Szeretnék többet megtudni, találkozni a hazánkban élő shaolin harcos szerzetessel, és a világ talán leghíresebb shaolin papjával, Shi De Yang-al. - szokott Magyarországra ellátogatni - Eléggé fontos nekem az, amit ők képviselnek, mindig is a keleti gondolkodásmód vonzott.
Szóval számomra ez egy fontos dolog, még ha nem is nagyon reklámozom. Elég, ha én tudom, mert itthon a keleti dolgok manapság azért még nem túl ismertek és elfogadottak.

Szóval engem nem hiszem, hogy bármiben megváltoztatna egy bjd. De azért egy dolgot tudok mondani. Habár varrtam eddig is szép számmal, de nem igazán rajongok magáért a varrásért, mint tevékenység. Most hogy babaruhát varrtam, ez tetszett. XD Mármint kicsiben varrni és saját tervet megvalósítani.
Avatar
Tifa
 
Hozzászólások: 290
Csatlakozott: 2012.06.21. 19:11

Re: Mennyire változtatott meg?

HozzászólásSzerző: Zi-chan » 2013.02.21. 20:43

Még egy apróság eszembe jutott, bár nem tudom mennyire lelki dolog.
Mielőtt megvettem az első babámat, valami negatív aurának betudtam hogy körülöttem minden tönkremegy :'D Nem vicc, a gépemet havonta kellett valamiért megnéznie apunak, a magnó búgott, a ruha elszakadt, a bögre eltört és a rajz összegyűrődött...pedig vigyáztam mindig is a dolgaimra, egyszerűen ezek megtörténtek minden elővigyázatosság ellenére. Szóval rettegtem attól, hogy a babákkal is ez fog történni, de nem, azóta inkább megszűntek ezek a jelenségek :D
Szóval vagy megtanítottak jobban vigyázni a dolgaimra, vagy elűztek egy átkot, nem tudom a kettő közül melyik :D
Avatar
Zi-chan
 
Hozzászólások: 1355
Csatlakozott: 2008.08.26. 16:40
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mennyire változtatott meg?

HozzászólásSzerző: Smaug » 2013.02.24. 19:16

Nekem is eszembe jutott mégvalami, ami annyira nem mondható pozitívnak...

Amióta BJD-im vannak, nincsenek saját karaktereim. O_o

Úgy adódott még a legelején, hogy nem saját karaktereket kezdtem megvalósítani BJD-ből, ami talán kicsit ritkább a hobbiban, de előfordul. Mindig voltak korábban saját karaktereim, többé-kevésbé eredetiek (igazából két kidolgozottabb univerzumra gondolok a mai napig is szeretettel, de több is akadt). Viszont amióta a babáimmal vagyok elfoglalva, azóta nem született egyetlen új karakterem sem és a régiek története sem fejlődött semerre. Mivel elsősorban vizuálisan fejeztem őket ki (értsd: rajzoltam és festettem róluk), ezért lehet hogy az állhat a háttérben, hogy már erre nincs időm, a babák festése és fotózása pedig teljesen kiváltotta ezt. @_@

De a tény megmarad. Nincs egy szál saját karakterem sem azóta...
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mennyire változtatott meg?

HozzászólásSzerző: Shiroi » 2013.02.24. 23:07

Smaug - DETTO.

Főleg rajzolás terén! D: Pont nemrég döbbentem rá, mennyire nem fejlődtem rajzilag (sőt.. visszafejlődtem - ijesztően) az utóbbi években és próbálom ezt kiküszöbölni de... főleg most, erre semmi idő. Q__Q A BJD-kkel való mindenféle tényleg elveszi ezt az időt/ vagy kiváltja, ahogy mondtad, a fotókkal...

Más területen viszont nem igen változtattak engem sem. :D Legalábbis, nem a BJD-k. Hanem az évek és más munka tapasztalatok (ami nem BJD volt).
Annyiban segítettek talán, hogy miattuk és a face-up festések miatt sokkalta jártasabb vagyok a postai, váltási és netes dolgokban is mint amúgy lennék, azt hiszem! Többet/ jobban is fotózok... Előtte nem érdekelt igazán a fényképezés. LOL
Oh. És többet 'chatelek' külföldi emberekkel, illetve aktív vagyok 1-2 netes közösségben is... viszonylag.
...........................................//Faceup Shop•//Flickr////
Kép
Avatar
Shiroi
 
Hozzászólások: 2121
Csatlakozott: 2008.10.04. 13:28
Tartózkodási hely: Anglia bugyrai


Vissza: Csevegő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron