EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

Ide tessék írni a "hol kapható" és a "hogyan fizetek?" kérdéseket

EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: Shinku » 2011.09.24. 14:26

Lehet, hogy külföldre kell postáznom hamarosan. A nemrég lenyúlt csomagom miatt, már nemigen bízom a magyar postában, ezért szeretném a legjobb/legbiztonságosabb/legtutibb szállítási módot megtalálni. Arra gondoltam EMS-sel küldeném (amúgy ha minden igaz amcsiba megy majd), viszont nem tudom ez így mennyire megbízható, meg hogy kell-e fizetni még valami plusz költséget? Kiszámoltam az oldal alján 4 kilóval USA-ba és 16 000 valahány forint jött ki, de mikor megyek a postára a belföldi küldeményeknél is mindig több lesz a végén a szállítás amikor leméri nekem a nő... >.> Azért 4 kilóval számoltam, mert igaz hogy kb. 2 kiló a test, de csomagolás meg minden. Úgy gondoltam, hogy 20 000 Ft-ot kérnék el a szállításért (igen, tudom, hogy baromi sok, de nem bízok a postában, ezért kell nekem majd minden biztosítás hozzá meg ami csak lehet). Az lenne a kérdésem, hogy ez mit futna vajon ki? Tehát, hogy ezért kapok hozzá követő számot és pl. ha lenyúlják akkor már tudnak velem mit kezdeni? Vagy ennyiért megkapom azokat a szolgáltatásokat, amivel biztonságban és 100%, hogy odaér a címzetthez a csomag? Ha az EMS mégse jó vmiért, akkor hogyan adhatnám fel külföldre biztonságosan?

A másik kérdésem, hogy mi az az insurance? Biztosításnak fordítottam (a webfordítással ^^"). És, hogy ez mit takar? 20 000 Ft-ba belefér?

Előre is nagyon köszönöm annak aki segít.
Itthon: Alvin (AR - Cien) ● Letuchaia (CD - Vampire Beau) ● Wayne (SD - Shaun) ● Illinois (MNF Chloe) ● Lulu (MNF Ante) ● Ren (MNF Elf Shiwoo) ● Caro (MNF Miyu fej)
▪ ▪ ▪ Blog
Avatar
Shinku
 
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2009.10.19. 17:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: Smaug » 2011.09.24. 16:14

Hát, megosztom szegényes információimat:

Nagy és nehéz a csomagod ezért csak Csomagként adhatod fel, ez nyilvánvaló. A leggyorsabb és talán legbiztonságosabb az EMS lehet, de NINCS olyan postázási opció amivel 100%-ig biztos lehetsz mindenben és minden ország postája megpróbál kibújni mindenféle felelősség alól. Egy teljes értékre biztosított, csomagkövetős csomag is el tud veszni, vagy meg tud rongálódni (személyes tapasztalat). Csak kisebb az esélye. Az egyetlen 100%-ig biztos mód az lenne, ha te magad ölbe kapnád a babát és kirepülnél vele az USA-ba, majd az ajtóküszöbig cipelnéd. Bár akkor is lezuhanhat a repülő...

Ha pontosabb árat akarsz tudni, akkor csomagold be amit küldesz és mindenestül együtt mérd le. És ne a kalkulátorral számold ki, hanem a Díjszabásoknál megadott táblázat szerint, pénzváltóval és számológéppel. Nekem mindig pontosan ki szokott jönni az összeg, kivéve ha úgy gondolom, hogy okos kislány vagyok és megtippelem a csomag súlyát ahelyett hogy pontosan lemérném ^^;

Az EMS-hez alapból jár egy csomagkövető kód, viszont ahogy olvastam értékboztosítást (=insurance) külön kell vásárolni hozzá. Kiszámolhatod a Díjszabások táblázatban leírtak szerint azt is (emlékeim szerint 5000 Ft-onként x összeg), hogy mennyibe kerül hozzá. Ha valóban pluszban kell hozzáadnod az EMS árához, akkor az elég húzós lesz - ha nem kell hozzáadnod, hanem valamennyi értékig automatikusan benne van az árban a biztosítás, akkor biztos beleférsz a 20k-ba (érdemes lenne elmenni a postára és megkérdezni, hogy biztos legyél benne). A csomag nagyjából 5-7 nap alatt ér ki Amerikába és az ár tartalmazza azt is, hogy csak aláírás ellenében adják oda (tehát elméletileg nincs kertbe bedobott és otthagyott csomag. Gyakorlatilag persze van, mert az Amcsi posta gázabb mint a hazai :urjoke )

Én ha eladok valamit, fel szoktam ajánlani a vevőimnek hogy ők határozzák meg, mennyire szeretnék biztonságban tudni a csomagjukat. Természetesen elmondom a javaslatomat (és egy ilyen nagy csomagnál nincs túl sok opció), de ha ő nem akar teljes értékbiztosítást, vagy csomagkövetést akkor az ő baja és én nem vagyok felelős érte. Így nem korlátozod be az előre megszabott szállítási költségeddel annyira a lehetséges vevőidet....mert irtó kevés ember van aki kifizetne egy 100 dolláros szállítást egy használt babáért, amikor kevesebb szállítással megvehet egy újat....a másodkézből vásárlás egyik legvonzóbb aspektusa, hogy olcsóbban meg lehet úszni a szállítást (és persze a röviebb várakozás ;) )

Ha Európába postáznál, akkor az EMS helyett viszont ajánlanám az Európa+ Csomag opciót - kb. ugyanolyan gyors, az alapár tartalmaz egy elég tekintélyes biztosítást (asszem 200000 Ft-ig), ugyanúgy csomagkövetős...és következetesen olcsóbb mint az EMS.

Amúgy még ott vannak a magán futárszolgálatok (FedEx stb), de az Amerikaiak különösen nem örülnek nekik, mert ugye náluk vámmentesség van, de pl. FedEx-el rendszeresen kell behozatalkor kezelési költséget fizetniük (mintha megvámolnák, de mégsem). Ráadásul drágábbak, és nem biztonságosabbak az EMS-nél. Viszont ha ez megnyugtat picit - a Magyar Posta egy külföldre EMS-el feladott csomaggal kb. 1 napig érintkezik. Az utazási idő hátralevő részében mindenféle külföldi posták fennhatósága alatt van (amik mondjuk pont ugyanolyan megbízhatatlanok :P )
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: Shinku » 2011.09.27. 09:21

Köszönöm szépen a sok infot. :love: Majd még töprengek rajta, hogy hogy is kéne...
Itthon: Alvin (AR - Cien) ● Letuchaia (CD - Vampire Beau) ● Wayne (SD - Shaun) ● Illinois (MNF Chloe) ● Lulu (MNF Ante) ● Ren (MNF Elf Shiwoo) ● Caro (MNF Miyu fej)
▪ ▪ ▪ Blog
Avatar
Shinku
 
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2009.10.19. 17:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: moniee » 2011.09.27. 11:19

Még annyit, hogy mikor én postáztam EMS-sel, azt mondta a néni, hogy az alapdíjban benne van egy 50 000 forintos biztosítás ha jól emlékszem. Valamint a két kilós cucc volt 26 000, szóval azt tényleg táblázatból nézd ki, innen: http://posta.hu/kepek/upload/2011-01/20 ... U7-jav.pdf
Kép
f l i c k r|||m o n i e e . n e t
Itthon: Tatiana (Iplehouse Tatiana), Evolet (moniee Evolet)
Eszter Johanna Blanche Prudence(Napi Epona)
Avatar
moniee
 
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2008.10.05. 15:39

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: Koffeey » 2011.11.10. 09:33

Bocsi hogy megint xD (Az előzőt töröltem^^)
Külföldről belföldre biztonságos, ha first class mail-t választom, vagy inkább a priority mail? ^^; Utóbbit akartam, úgy is készültem, és már fizetés előtt állok, erre természetesen 5 forintot emelkedik a dollár, és így épp nem jön már ki a dolog a pénzből :T_T: Tehát ha megbízható a first class is, akkor választom azt, mert fele annyiba kerül... de ha lényegesen jobb a priority, akkor inkább felszaladok a bankba a még kiesett 300 forinttal ami így most hiányzik XD
(Annyit tudok, hogy a priority az biztosított, de ezen felül más még valamiben? Tehát mondjuk olyanok mint az elsőbbségi és az ajánlott elsőbbségi? Vagy a biztosítást leszámítva nincs különbség?) Előre is köszi a választ :blush2: *görcsben áll az idegességtől* :T_T:
KépKépKép
Itthon: Sakkun (BBB Sprite) & Damu (DollGru #6 × DF) & Reita (DF Lance × Impl)
Avatar
Koffeey
 
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2010.01.25. 08:19
Tartózkodási hely: Barcika

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: lilien » 2011.11.10. 10:20

Én úgy tudom, hogy a priority-hez kapsz követőszámot, plusz igen, jár hozzá értékbiztosítás... nekem is így jött csomagom az USA-ból, és szerintem ajánlatos úgy kérni egy csomagot, hogy legyen valami szám, ami azonosítja, különben ha elveszik, keresztet vethetsz rá. :/
Kamoku [bory] • Soshi [syen] • Nathaniel [har] • Anzen'na [chrom] • Ageha [dia] • Gärnet [r.vivien] • Ferena [vivien] • Guren [r.ai] • Kae [r.ai] • Shinichirou [r.chrom]
Layaway is my best friend. OTL
Avatar
lilien
 
Hozzászólások: 1299
Csatlakozott: 2010.01.27. 20:10
Tartózkodási hely: Budapest

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: NiuKy+ » 2011.11.10. 11:27

Hüü hát az kérdéses hogy mit adatnál fel?
Én speciel a 1st classhoz is kaptam követőt(az a "gagyibb" ugye) de én nem értékes dolgot hanem sálat, kiscipőt vettem amit így adott fel. Viszont Ean hajweftjét (ami brutál drága volt ) is így adta fel a fickó, és az is egyben itt volt. Ezek mind puha dolgok voltak amik nem tudnak törni, ezért mertem így kérni. Olyanról is hallottam már hogy 1st classal adott fel valaki egy teljes babát viszont én abba tutira nem mennék bele X__x (de megérkezett minden gond nélkül)
Szóval ezt neked kellene eldönteni. Ha babáról van szó, vagy valami drága/ritka/értékes dologról én szerintem a priorityt választanám.
DE én ilyen téren nagyon mániákus vagyok, mert rettegek a szállításoktól XD
Kép

Amy . Terra . David . Vera . Ean . Berni . Ren . Zoi . Sigalit . Bertrand . Damian . Masato .
tervben: Fion
Avatar
NiuKy+
 
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2009.06.15. 19:12
Tartózkodási hely: Gödöllő

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: Koffeey » 2011.11.10. 11:34

Igen, az a baj hogy én is szörnyen félek tőle XD
Buksiról lenne egyébként szó... :blush2: És hát azt hiszem akkor marad a priority xD EMS mondjuk nem tudom mennyivel lenne drágább, mert a priority is $30, és a buksik is általában annyiért jönnek, igaz Koreából/Kínából, nekem meg most az USA-ból... nem tudom, jobb esetleg az EMS? xD
KépKépKép
Itthon: Sakkun (BBB Sprite) & Damu (DollGru #6 × DF) & Reita (DF Lance × Impl)
Avatar
Koffeey
 
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2010.01.25. 08:19
Tartózkodási hely: Barcika

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: lilien » 2011.11.10. 15:49

Nekem is buksi jött priority-val az USA-ból, és lassabb, mint az EMS, de ugyanúgy láttam, hogy hol jár, meg minden, úgyhogy csak a gyorsaságban különbözik szerintem. ^^ Meg valszeg az EMS drágább is (igazából nem tudom, de eddig amiket megkérdeztem, az mind drágább lett volna EMS-el).
Kamoku [bory] • Soshi [syen] • Nathaniel [har] • Anzen'na [chrom] • Ageha [dia] • Gärnet [r.vivien] • Ferena [vivien] • Guren [r.ai] • Kae [r.ai] • Shinichirou [r.chrom]
Layaway is my best friend. OTL
Avatar
lilien
 
Hozzászólások: 1299
Csatlakozott: 2010.01.27. 20:10
Tartózkodási hely: Budapest

Re: EMS vagy a legjobb szállítás külföldre és "insurance"?

HozzászólásSzerző: Smaug » 2011.11.10. 20:36

A Priority-hez NEM jár csomagkövető! Babafejet nem szabad úgy postázni.

Priority = elsőbbségi. Ez CSAK a sebességre vonatkozik.
Registered = ajánlott. EZ a csomagkövetős.

Ha valakinek csomagkövetősen jött a Priority, akkor az egész biztos hogy Registered Priority volt.

Tehát Registered Priority-t kell kérni, vagy az annak megfelelőt. Kérhetsz sima Registered-et is, de az nem tudom, hogy létezik-e (lehet hogy az fut First Class International néven). Mindig FELTÉTLENÜL kérdezz rá, hogy kapsz-e csomagkövetőt, ne csak feltételezd a postázási név alapján, mert országonként változhat ;)
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Következő

Vissza: Vásárlás és szállítás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron