Eredetiség bizonyítása?

Ide tessék írni a "hol kapható" és a "hogyan fizetek?" kérdéseket

Eredetiség bizonyítása?

HozzászólásSzerző: NiuKy+ » 2013.01.21. 22:17

Már egy ideje töprengek ezen, gondoltam bekérdezem, hátha tud valaki mondani rá valami okosságot.

Szeretnék venni egy eredeti volks SD17 testet, viszont volks szinte a leginkább lopott cégek egyike. Sajnos én úgy tudom hogy a test mellé nem adnak eredetigazolást. Azt a fej mellé szokás megtartani, sőt a hamisítók már odáig fajultak, hogy nem csak a babát hanem az eredetigazolást is hamisítják néha.
Alkottam már pár elméletet arról hogy állapítsam meg egy másodkézből árult volks testről hogy eredeti.
A volks általában saját dobozában kiegészítőjével együt festéssel stb árulja ezeket a babákat. Tehát ha az eredeti doboz megvan, az már egy járható út, esetleg rákeresek nála hogy van-e nyoma eredeti volks festésű fejnek a feedbackjei vagy témái között. esetleg ha valahol látom az eredeti ruhaszettet nála az is több mint elég.
Viszont mi a helyzet ha ezek egyike sincs meg mert ő is másod vagy harmad kézből vette, ami lenyomozhatatlan ha nem hagytak egymásnak feedbacket érte :I

Hallottam már olyan esetet amikor egy lány vett egy volks testet a doan, mikor megérkezett a lány észrevette hogy hamis, visszakövetelte a pénzét és visszaküldte a testet. az eladó a legnagyobb lelki nyugalommal rakta vissza újra eladni, amiért kitiltás lett a jutalma.
Olyat is hallottam, hogy valaki észre se vette hogy utánzat, továbbadta és a vevője vette észre végül.

Szóval most az a kérdésem hogy honnan állapítsam meg vajon utánzat-e.
van erre valami praktika? árulkodó nyom stb amiről megkérhetném a tulajt hogy nézzem meg nekem vagy ilyesmi?
Igazából ha megveszem a testet össze hasonlítom az anyagát a fejjel (mert az minden kétséget kizáróan eredeti) rögtön kiderül hogy az-e mert a másolók nem hinném hogy ugyanolyan quality anyagot használnának mint az eredeti cég. sokkal inkább mindenféle risszrossz olcsó ésvagy mérgező anyagot, aminek értelemszerűen eltérő kinézete tapintása stb van mint a fej anyaga. viszont idáig nem nagyon szeretnék eljutni, hogy nálam derüljön ki hogy hamisítvány x__x

Tehát a kérdés: Hogy vehető észre egy hamisítvány ha nincs nálam?
Kép

Amy . Terra . David . Vera . Ean . Berni . Ren . Zoi . Sigalit . Bertrand . Damian . Masato .
tervben: Fion
Avatar
NiuKy+
 
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2009.06.15. 19:12
Tartózkodási hely: Gödöllő

Re: Eredetiség bizonyítása?

HozzászólásSzerző: lilien » 2013.01.22. 00:30

Nekem hirtelen az jutott eszembe, hogy az öntésvonalakat szokták figyelni, mert recastoknak általában dupla öntésvonaluk van (persze csak ha nincs lecsiszolva gyönyörűen), merthogy az eredeti baba és az arról vett minta miatt dupla vonal keletkezik... Bár nem tudom, hogy ez mennyire járható út még a vásárlás előtt. :/
Kamoku [bory] • Soshi [syen] • Nathaniel [har] • Anzen'na [chrom] • Ageha [dia] • Gärnet [r.vivien] • Ferena [vivien] • Guren [r.ai] • Kae [r.ai] • Shinichirou [r.chrom]
Layaway is my best friend. OTL
Avatar
lilien
 
Hozzászólások: 1299
Csatlakozott: 2010.01.27. 20:10
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Eredetiség bizonyítása?

HozzászólásSzerző: NiuKy+ » 2013.01.22. 01:11

hmmhmhmhmm
Nem tudom hogy ez mennyire igaz. biztos lecsiszolják előtte, nem?
Lehet hogy tolvajok, de nem h*lyék (legalábbis nem mind (sajnos))

szerk: egy barinőm írja hogy a recastok színe általában pinkebb és világosabb mint az eedetiké, de ez se igaz mindegyikre mert ugye hamisítója válogatja...
képről sajnos ez sem felismerhető. megkérhetem a tulajt hogy írja le milyen színe van vagy milyen a gyanta állaga de nem biztos hogy tud/akar rá felelni


Annyira szörnyű hogy az ember már kénytelen ilyen kérdéseket feltenni.....
Utálom ez


Szerkesztés: szereztem recast vs. eredeti összehasonlító képet.
(ne is kérdezzétek honnan)
Volks YoSD test:

http://i65.photobucket.com/albums/h233/ ... 219179.jpg

ezen a képen pedig a bal oldali a recast.... (pinkebb és világosabb elmélet megdöntve...)

http://farm9.staticflickr.com/8207/8204 ... 7de1_z.jpg

:bleh: :bleh: :bleh: :bleh: :bleh:

Oridzsi fej recast SD17 testen:

http://farm9.staticflickr.com/8361/8270 ... 01fd_z.jpg
Kép

Amy . Terra . David . Vera . Ean . Berni . Ren . Zoi . Sigalit . Bertrand . Damian . Masato .
tervben: Fion
Avatar
NiuKy+
 
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2009.06.15. 19:12
Tartózkodási hely: Gödöllő

Re: Eredetiség bizonyítása?

HozzászólásSzerző: Zi-chan » 2013.01.22. 09:23

Esetleg ha segít a dolgon, nekem azt javasolták, hogy a test/fej apró kis részleteit figyeljük meg, mert a recastoknál elvesznek. De persze ez sem 100%, mivel ugye van olyan cég ahol kiadtak egy testet és szinte minden újabb öntésnél más a színe is meg a részletgazdagsága is...bár ez pont nem volks-ra jellemző, úgyhogy talán, csak ugye fotója is válogatja....
Nem tudom, hogy ez pl igaz lehet e rájuk, még a dupla öntésvonalhoz: pl MNF-knél a kezeken látszik meg a legjobban, ha le nem csiszoltál, hogy teljesen máshol van az öntésvonal mint az eredetiken.
Nem tudom mennyire segítettem ezzel...nehéz ügy ez kérem.
Pont ezért regisztráltam pl olyan fórumra ami támogatja és vannak képek, hogy megfigyeljem, hogy lehetne különbséget tenni.
Avatar
Zi-chan
 
Hozzászólások: 1355
Csatlakozott: 2008.08.26. 16:40
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Eredetiség bizonyítása?

HozzászólásSzerző: Gigi Holy » 2013.01.25. 23:47

Anno én is nagyon sokat keresgéltem a témában, mert szándékomban állt másodkézből babát venni... mondjuk én Minifee összehasonlításokat kerestem, de van pár dolog, ami ezekre is igaz.
A recast kisebb mint az eredeti, mivel az eredetiről veszik le a mintát, és így végül kisebb lesz a recast. Tehát méresd le pontosan! Hamár veszel egy drága Volks testet, gondolom ezen nem spórol az eladó.
Aztán fotóztass be a belső járatokba.
A recastolók soha nem kisss kígyókaaa ennek a résznek a lesímításával, fotóztasd le az ujjakat, ahogy Zi-chan is mondta, ha hártya van, az nem oridzsi hanem inkább gekkó...
Minifeenel például látványos, hogy egy eredeti mágneses kéz mennyivel nagyobb mint a recast csukló csonkja...
Már nagyon jó minőségben recastolnak, szóval színt ne is nézz szerintem.. :(
Remélem segített kicsit... :D
Avatar
Gigi Holy
 
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2012.11.09. 20:43
Tartózkodási hely: Watford (UK)

Re: Eredetiség bizonyítása?

HozzászólásSzerző: Shiroi » 2013.01.26. 12:51

Szerintem minden elővigyázatosság és recastot felismerni (vélő) technika ellenére is simán megtörténhet, hogy jól kijátsszák az embert, főleg ha úgy látja 'jó üzletet köt'.

A legbiztosabb út az tényleg ahogy már fent is említették vagy az ha egy 'ismert' Volks tulajtól veszed a testet (akinél esetleg látod hogy képi bizonyíték van az akár test megérkezésére ill. hogy melyik babával jött) vagy, ha kivársz egy új Volks SD17 limitált babát és azt veszed meg.
Egy ismerősöm akinek a rengetegnél is több Volks babája és 'karaktere' van, általában ezt csinálja és ezt tartja a legbiztosabb ill. pénztárcabarátibb megoldásnak is. (Mivel egy SD17 test $1200-$1500 között szokott mozogni, ami nagyrészt megegyezik egy új limitált Volks árával is) Elég sok más Volks tulajnál is láttam, hogy ezt csinálják ha test kell nekik.
Még egy jel (bár ez a leg 'nyámnyélább' de akkor is támpontot adhat akár a kereséshez is) hogy ha valaki eredeti SD17 testet ad el az általában mindig oda is írja melyik Volks babáé volt/melyikkel jött.
...........................................//Faceup Shop•//Flickr////
Kép
Avatar
Shiroi
 
Hozzászólások: 2121
Csatlakozott: 2008.10.04. 13:28
Tartózkodási hely: Anglia bugyrai

Re: Eredetiség bizonyítása?

HozzászólásSzerző: Smaug » 2013.01.26. 17:25

No, egy pár dolog amit megtudtam (főleg általános, némi Volks specifikus):

1. Méret és kivitelezés

Azt mondják a recastok mindig kisebbek, ezért segíthet ha pontosan lemérjük a babát/testet. Sajnos ez nem túl biztos módszer, három ok miatt:

a) Maguk a babacégek sem mérik le pontosan a babáikat. Ha nincs egy ugyanolyan babád otthon, akkor nem lehetsz biztos benne, hogy nem csak mérési hibáról van-e szó. Példa: az én hivatalosan 62cm magas Leeke babám idehaza lemérve mindössze 59cm magas volt. Ez nem kis különbség - és közvetlenül Leekeworld-től rendeltem.

b) A nagy forgalmú babacégek babái - ha nem mindig az eredeti moldból készítik a szilikonformákat - is összemennek szép lassan. Dollmore alig pár hónapja adott ki felújított méreteket a babáiknak, ugyanis a pár év alatt átlag fél centivel kisebbek lettek. Soom babáinál is észlelhető hasonló tendencia. Mivel egy szilikonforma kb. 50 babát bír ki, és az eredeti szobor is tönkremegy egy idő után a használatban, ezért ők kénytelenek egy idő után újabb babákat alapszobornak venni (lényegében recastolják a saját babáikat). Így a részletgazdagságuk is csökken (ez már egy-egy szilikonforma elhasználódásával is megjelenik) és a méretük is.

c) sajnos mára már vannak olyan recastolók, akik nem szilikonformával öntenek újra, hanem 3D-ben bescannelik a babát, és onnan "nyomtatják" ki. Így a méret tökéletesen egyezik az eredetivel, sőt, ha úgy akarják, akár nagyobb is lehet.

Segíthet viszont ha képet kérünk az ízületekről, a működésükről. A recastok ízületei gyakran rosszabbul illeszkednek, aránytalanok, és különösen a mágneses végtagok szoktak furák lenni (persze egy 3D scannelt babára ez sem igaz).

2. Öntési vonalak

Persze meg lehet kerülni az öntési vonalak jeleit, de szerintem érdemes megnézni őket, mert nem mindig taktikáznak vele.

a) dupla öntési vonal - egyértelmű jel

b) nem szokottan elhelyezett, vagy különösen nagy, fura öntési vonal

c) NINCS öntési vonal - ha a recastoló el akarja rejteni ezt a jelet, az is egy jel, hiszen a legtöbb nagy babacég akiket másolnak alapból nem csiszolja le az öntési vonalakat, sőt egyesek híresen látványosak (Soom). Ha egy Soom babán nincs öntési vonal, az gyanús. Ha a tulaj azt mondja, hogy maga csiszolta le, mutassa meg a nyomát - a dupla vonalnak nyilvánvalóan dupla nyoma is lesz.

3. Szín

Vannak babák amik csak bizonyos színekben jelennek meg. Utána kell nézni, hogy az adott megjelenés milyen színekben volt, és így ki lehet szűrni ha recast. Ha csak testről van szó (pl. egy limitált SD17 megjelenésből), akkor érdemes megkérdezni, hogy melyik baba testéről van szó, és annak utánanyomozni.

Képről szín meghatározást sajnos nem tudok ajánlani, mert ahány fényképezőgép/lámpa/fényviszony/fotós, annyi színe lehet a babának. Az összehasonlító fotók többet mondanak, de én már szerkesztettem olyan képet, ahol az élőben nyilvánvalóan elütő test-fej kombó tökéletesen összeillőnek nézett ki.

4. Fullset

Teljes szettet nagyon nehézkesen másolnak egyelőre (bár egyes recastolók már igyekeznek az eredeti festéseket imitálni). Ha valaki beleakad egy fullsetbe, az általában legit - persze ha részeket akarunk csak megvenni, lehet hogyaz eladó nem hajlandó szétszedni.

5. Papírok, eredetiség jelzések

Mindig rá kell kérdezni hogy eredeti papírjai vannak-e a babának, kérjünk róla fotót is (lehetőleg aznapi dátummal, a baba mellett is). Manapság már igen sok babacég ad valamilyen dokumentumot a baba mellé, sőt egyesek (Loongsoul) külön dokumentálják a testet és a fejet is. Fejek belsejében a belekarcolt számozás, vagy név fontos jel lehet (recastoknál ezek hiányozhatnak, vagy kisebbek, halványabbak).

Általában a fejekre szoktak kis táblákat is ragasztani kívülre (vagy pl. Luts nagyobb babáinál a fej belsejébe). Ezekről is kérjünk fotót. Volks babák esetében sajnos már ezeket a táblákat is hamisítják, méghozzá gyakran igen jó minőségben. Azért nem árt megnézni, hogy az adott dátum idején egyáltalán volt-e Dolpa (Dolpa limitáltaknál mindig benne van ez is a szériaszámban), sőt akár Volksot is meg lehet kérdezni emailben, hogy legit babához tartozik-e az adott tábla.

6. Az eladó

Igaz ez mnidenféle vásárlásra igaz, de mindig érdemes utánanézni az eladónak. Legyen jó a feedback-je, és DoA-n pl. minél régebb óta tag, annál valószínűbb, hogy megbízható az illető (persze mindig akadhatnak kivételek, de a csalók azért kiszűrődnek, plusz a régi tagok sok babája még a recast-boom előttről származik). A Feedback-ben azt is láthatjuk, hogy MILYEN babákat szokott árulni. Gyanúsan sok egyforma babát adott el? Lehet hogy recastok. Vagy pl. van feedbackje egy közös rendelésről egy adott cégtől, és most pont annak a babáját akarja eladni? Lehet hogy pont akkor vette a babát! A recast tulajok általában nem vásárolnak attól a cégtől, akinek a babáit lopják.

És ne csak a feedbackjét nézzük meg, hanem úgy általában az aktivitását, és keressünk rá az adott babára:

a) van-e dobozbontása? Ha igen, nézzük meg a dobozát, a csomagolását, mert ez is árulkodhat.

b) fotók a babáról, ha több van ugyanattól a cégtől, akkor közös fotókon hasonló-e a színük. Tesz-e fel színösszehasonlítós, vagy bármilyen "segítő" jellegű fotókat? Ha valakienk recastja van, ezeket általában elkerüli, hiszen eleve tudja, hogy nem hiteles az összehasonlítása.

c) ugyanannak a babának az egyéb részei felbukkannak-e az üzenetei között (pl.: Volks babái gyakran fullsetek. Atttól még hogy ő mondjuk csak a testet árulja, lehet hogy egy másik babája használja a ruhadarabjait, vagy a parókáját az eredetinek). Kérdezzünk rá, vagy keressünk képet róla.

d) más "fórumok". Van a tulajnak Flickr-je, Devije, Tumblr-je? Nézzük meg azt is, hátha kiderül hogy titokban nagy recast pártoló. Vagy éppen ott bukkanunk rá egy-két érkezős fotóra ami megerősíti a baba legit eredetét. Ha van Livejournalja, vagy más naplója, ott lehet hogy ír a babáról, vagy a megérkezéséről, és ebből is nyerhetünk hasznos infókat.

7. A pénz

Végül, de nem utolsó sorban mindig tartsuk észben:

"Ha túl jó, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem igaz". A baba ára árulkodhat a valódiságáról.
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Vásárlás és szállítás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron