Horáciusz (MW Minoru)

Történetek képekben

Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: Smaug » 2009.04.05. 23:06

Találnom kell valamit, amit megtarthat, gondolta Annie. Valamit, ami elég kicsi, hogy beférjen a bőröndjébe. A torka elszorult a gondolatra - egy tömött bőrönd és egy szomorú szemű kisfiú az ajtaja előtt. [...] Rengeteg apróság volt a polcokon és pultokon, kemény és hideg tárgyak, törékenyek és hegyesek. Annie valami puhát keresett, valamit, amit a kisfiú magához tud szorítani ha magányos - mert látta a magányt a zöld szemekben. Olyasvalamit kellett találnia, ami elűzi az egyedüllétet, ha csak egy kis időre is, mikor távol lesznek egymástól.

Kép

[...]Előhúzta az apró játékot. Négy lábon állt, púpos háttal, lehajtott fejjel. Ádáz kis lénynek tűnt - vadnak és kitartónak. Annie a tenyerére ültette, miközben a másik kezével körbeforgatta.

Kép

Gyönyörű kis állat volt, erős varrással és fűrészporral kitömve. Kicsi, méltóságot tükröző karmok voltak a mancsára hímezve. A bundája rövid volt és sercegett az ujja alatt, ahogy végigsimította. Odafigyelő kezek hímezték fel a kis háromszög alakú orrot a mackó pofájára.

Kép

A szemében valami szenvedély tükröződött, mintha a játék egy másik állattal nézne farkasszemet, de a szája fura mosolyra görbült. Lehet, hogy elvétette aki varrta - vagy csak mókás kedvében volt - de a száj bizony ferde volt, mintha a kis mackót mulattatná valami, mintha egy titkos viccen mosolyogna.

Annie visszamosolygott.

Kép

"Tetszik?" - kérdezte Emma, ahogy előcsoszogott az eladópult mögül - "Tetszik a medve?"

"Igen" - suttogta Annie válaszul, mintha attól tartana, hogy a hangos szó megriasztja a vadállatot - "Csak azon töprengek, hogy Ezrának is tetszene-e."

Kép

[...]Annie követte Emmát, ahogy az visszasietett a pulthoz és egy pillanatra eltűnt mögötte. "Gondolja, hogy Ezra szeretni fogja?" - kérdezte Annie - "Annyira felnőttes a viselkedése. Talán ez már nem neki való."

"Csak egy kisfiú" - jelentette ki Emma és előhúzott egy ruhakefét az egyik fiókból, majd elkezdte kifésülni a mackó poros bundáját - "A kisfiúk szeretik a játékokat."

"Nem tudom..." - Annie a homlokát ráncolta - "Talán inkább egy könyvet kéne vennem neki."

Kép

[...]

"És, merre jártál egész nap?"

Ezra egy pillanatig csendben maradt, mintha valami mesét akarna kitalálni, de végül elvetette az ötletet és válaszolt "A vonatállomáson voltam."

"Egész nap?" - Annie aggodalma kiérződött a kérdésből.

"Igen asszonyom. Azt hittem....hogy talán jön valami fontos szállítmány ma." - észbe kapva, hogy amit mond valószínűleg furcsán hangzik, Ezra témát változtatott - "Egy medve van az asztalán."

Kép

Annie az asztalhoz intette a kisfiút és leültette maga mellé. A medve üvegszemei mintha őt figyelték volna. "Neked vettem." - mondta félénken az asszonyka és zavarában az ajkát harapdálta - "Azt csinálsz vele amit akarsz. Nem kell szeretned ha nem akarod."

Ezra komolyan méregette a fűrészporral tömött állatot. Óvatosan megérintette és végigsimított a rövid bundán. Egy ujjal finoman megbökdöste a barna pofát. "Nagyon szép" - állapította meg ahogy visszahúzta a kezét - "Miért vette, asszonyom?"

Kép

"Azért, hogy játsszál vele...ha szeretnél" - Annie kicsit bután érezte magát ahogy magyarázta.

Ezra elpirult, mintha zavarban lenne - "Azt akartam kérdezni, hogy miért kaptam."

Annie félszegen vállat vont - "Csak egy kis ajándék. Neked." - miközben hadarva fojtatta figyelte, ahogy a kisfiú gyengéden megérinti a piros szalagot - "Mrs. Chan boltjában láttam. Butaság tudom, de úgy gondoltam tetszene neked. Valami különlegeset akartam adni neked...csak neked."

Kép

A fiú az ölébe ejtette a kezeit és félrehajtott fejjel nézett ki az ablakon - "Honnan tudta?" - kérdezte komoly hangon.

"Tudtam? Mit tudtam, Ezra?"

Ezra kis kezei ökölbe szorultak ahogy suttogta "Honnan tudta, hogy ma van a szülinapom?"

Kép

Annie felsóhajtott ahogy rájött, miért is olyan komor ma Ezra. Azonnal megértette, hogy miért töltött hosszú órákat a vonatállomáson, várva valami fontos dolog érkezésére. Óh, Maude - gondolta - hogy bánhatsz így vele? Se egy levél, se egy ajándék, és egyáltalán semmi üzenet? Egész nap hiába várt.

Kép

Annie egyik karját a vékony fiúcska köré fonta, közelebb húzta magához és csendesen megjegyezte - "Csak azért akartam ma adni neked valamit mert fontos vagy nekem."

"Az vagyok?" - suttogta a kisfiú bizonytalanul.

"Igen" - pislogott Annie - "Nagyon fontos."

Kép

A gyerek egyik keze újra kinyúlt, hogy megsimogassa a mackó orrát - "Megtarthatom?" - kérdezte halkan.

"Persze...persze hogy megtarthatod" - Annie alig tudta leplezni a meglepettségét.

"Örökre?" - Ezra félrehajtotta a fejét, hogy a nő szemébe nézhessen.

Kép

Annie szava elakadt egy pillanatra ahogy eltöprengett. Annyira keveset tudott a kisfiú múltjáról, de azt biztosra vette, hogy kevés dolgot mondhatott eddig igazán a sajtjának. Végülis csak egy bőröndnyi ruhával érkezett. Biztos sokmindenről le kellett mondania már - töprengett - nem is tudja mi az hogy 'örökre'. Minden az életében csak átmeneti, még arra sem számíthat, hogy az édesanyja mindig mellette lesz. Végül Annie határozottan bólintott - "Megtarthatod ameddig csak szeretnéd - örökre."

Ezra tovább simogatta a kis medve orrát - türelmesen, óvatosan, komolyan. - "Köszönöm" - suttogta alig hallhatóan.

Kép

Annie Greer az ölében tartotta Ezra Severt-et miközben a kisfiú a mackót cirógatta. Ahogy ő is végigsimított a kisfiú arcán eltöprengett, hogy hogyan is taníthatná meg neki, mit is jelent az 'örökkévalóság'.

[...]

Kép

Ezra Standish, rendkívüli hamiskártyás és Four Corners hivatalos őrzőinek egyike vígan haladt végig a kis bolt tömött sorain. [...]

Ahogy előhúzta az egyik polcról a fűrészporral tömött kis állatot eszébe jutott 'Horáciusz' - gyerekkori játékszere.[...] Persze Horáciusz rövid szőre idővel elkopott, egyik szemét elvesztette és fűrészpor szivárgott ki az újra és újra megvarrt szegéseiből. Idővel már nem tartották meg a lábacskái, de a csalafinta mosoly mindig megmaradt - mintha valami titkos viccen szórakozna.[...]

Imádta a kis mackót, tisztán és biztonságban tartotta míg Annie Greer házában élt. Később, miután elváltak útjaik a játékmedve lassan szétlapult és a kis fej eldeformálódott. Az orra megtört a rengeteg simogatás alatt, a szőre pedig kifakult és megkopott a sok ölelgetéstől, amiben része volt azokban a szomorú időkben, miután el kellett hagynia az asszony gondozását.[...]

Ahogy a kis medvét tanulmányozta gondolatai Annie-re terelődtek és elmosolyodott, ahogy visszagondolt a gyengéd asszonykára, aki időt szakított rá, hogy szeresse őt. Sosem fogja elfelejteni - az asszony emléke mindig vele marad, mindenen keresztül -- Örökre.


***---***---***---***---

Az idézetek mind NotTasha bájos kis novellasorozatának az egyik darabjából lettek fordítva - aki kíváncsi, az eredetit megtalálja ezen a linken: http://www.nottasha.com/annie3.htm

Nagyon szeretem a történeteit, és Annie Greer az egyike azon kevés OFC**-nek, akiket hitelesnek és aranyosnak találtam (egyébként szinte sosem olvasok olyan sztorikat amikben OFC van XD Ezt is utoljára olvastam el NotTasha történetei közül, de nem bántam meg, cseppet sem :D). Már rég akartam egy sorozatot készíteni Horáciusz tiszteletére - csak előbb találni kellett egy megfelelő pici macit :D** OFC = olyan női karakter, aki nem szerepel az eredeti filmben/regényben/mangában/akármiben, csak az író kitalációja
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: moniee » 2009.04.06. 09:23

;;
Ezdearanyos vooolt.... ;; És ez a történet tényleg elbűvölő.... :''') Tök jó ahogy összevagdostad és a képek közé adagoltad. Az utolsó kép pedig azért tetszik a legjobban mert mindig is szerettem az ilyen "felnőtt meglett ember mer visszaemlékezni a gyerekkorára" érzést :)

Én beleestem az OFC történetek csapdájába párszor, mert nem volt feltüntetve (grrrr) és nem is volt benne köszönet XD

Gratula, nagyon erős sorozat ^^ van egy olyan sanda gyanúm hogy visszajövök még párszor megnézni ^^
Kép
f l i c k r|||m o n i e e . n e t
Itthon: Tatiana (Iplehouse Tatiana), Evolet (moniee Evolet)
Eszter Johanna Blanche Prudence(Napi Epona)
Avatar
moniee
 
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2008.10.05. 15:39

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: Freyja » 2009.04.06. 09:52

Egyet kell értenem Moniee-val. Bevallom nagyon meghatott, még el is pityeredtem. Nagyon szépek és hatásosak a képek a történettel együtt.
Freyja
 
Hozzászólások: 1103
Csatlakozott: 2008.10.11. 14:52

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: Sheila » 2009.04.06. 10:44

Hát ez nekem nagyon nagyon tetszett, irto édes és megkapo! Asszem ez lett a kedvenc sorozatom töled! :)
Ugy az egész annyira kis kedves és egységes.
BJD addict and damn proud of it!
Avatar
Sheila
 
Hozzászólások: 1330
Csatlakozott: 2008.11.17. 15:24

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: Shiroi » 2009.04.06. 16:25

awwww ;___;
Most vedd úgy, hogy én is elismételtem mindazt amit a többiek is írtak...
Nagyon szép történet. És a képek közé illesztett szöveg is tök jó ötlet... Azthiszem nekem is ez lesz a kedvenc sorozatom. XD
Mintha egy interaktív fic lenne.
...........................................//Faceup Shop•//Flickr////
Kép
Avatar
Shiroi
 
Hozzászólások: 2121
Csatlakozott: 2008.10.04. 13:28
Tartózkodási hely: Anglia bugyrai

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: Ayase » 2009.04.06. 18:43

Ittenem de kawaii! :D Ez tényleg nagyon jólesett most. <3 Kellett ehhez a naphoz.
~ Omi [C.D. Om] ♥ Yuuya [NinoDoll Woo.U] ♥ Susumu [DL Anona] ♥ Akio [MD Ryu] ♥ Shinya [SD SL Ize] ♥ Liam [Soom MA Sabik elf]
Avatar
Ayase
 
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: 2008.10.04. 14:58

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: The KID » 2009.04.08. 20:02

Ez haláli jó!!! Brutális meló lehet egy ilyen csepp macit megvarrni! ^^
:shock: :shock: :shock: :mrgreen:
Kép
Stephanie Obitsu Gretel, Dominique/Hellequin L.A.T.body+PPD N.G.You head, Mira DK LingRi
Portfolio: http://keahrou.deviantart.com/ http://www.cosplay.hu/gallery2/main.php ... =xfa618b9c
Avatar
The KID
 
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2008.10.05. 21:45
Tartózkodási hely: Tatabánya

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: Sugjokuchi » 2009.12.07. 16:09

Istenem, ez a képsorozat megmentette a napom. Elég sok dolgot szúrtam el, ideges is vagyok, mert rengeteget kell tanulni, csak azért mert holnap jönnek a minisztériumból, meg különben is, de ez így lenyugtatott.... Azt hiszem életemben elősször hatódtam meg ennyire egy sztorin. Köszi...

Gyűjtésben: Luts KDF Aru ~ Lilianne Felicia Mimir
No way to Heaven
Avatar
Sugjokuchi
 
Hozzászólások: 581
Csatlakozott: 2009.12.03. 18:03
Tartózkodási hely: Otthon

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: Miyoko » 2009.12.07. 22:15

Jaj, de aranyos volt.
Olyan... olyan kis sütemény illatú... mert anyukám nem süt most az tuti... pedig süti illat van oO
Köszi szépen! ^///^
"Csak a lehetetlen képes a lehetetlenre."
Itthon: Damien |Luts KDF Bory|, Momo |Dika Masu - buksi|
Majd egyszer: Oberon |Luts SDF Abadon| Tooru |Musedoll Re-che|,
Avatar
Miyoko
 
Hozzászólások: 566
Csatlakozott: 2009.08.16. 13:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Horáciusz (MW Minoru)

HozzászólásSzerző: Nishi » 2009.12.08. 15:56

Ez annyira gyönyörű volt :') Nagyon tetszett, ahogy a képek öszeolvadtak a szöveggel. Magam előtt láttam, a kis Ezrát, ahogy cirógatja a macit, és nézi nagy szemecskéivel. Mélyen szántó volt a történet, olyan valóságos, hogy olyan érzésem lett tőle, hogy én is valami régi emléket idéztem fel.
Nagyon tetszett ez a fotosztori ^///^
Ji-woon (DIM) ° Élisande (DollAdore)° Virlomi (Flower Junior) ° Ender (Souldoll) ° Peregrine (Unoa)
Avatar
Nishi
 
Hozzászólások: 1536
Csatlakozott: 2009.09.06. 14:34
Tartózkodási hely: Old Home

Következő

Vissza: Foto sztorik

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron