Ragasszunk szempillát!

Útmutatás hogyan fesd ki babádat, hogyan lehet teljesen egyedivé varázsolni vagy csak esztétikusabbá tenni

Ragasszunk szempillát!

HozzászólásSzerző: Smaug » 2012.03.31. 23:09

Szerencsére szempillát felragasztani nem egy nehéz feladat, bár igen sok szitokkal és szöszöléssel tud együtt járni. Íme egy rövid ismertető, hogy én hogyan szoktam csinálni :)

Alapanyagok:

Kép
1. bármilyen vízben oldható ragasztó. Ez itt egy no name keleti ragi, amiről Leekeworld leszedte a címkét és rárakta a sajátját. Kinyomva fehér, de átlátszóra szárad, és egyszerűen vízben áztatva feloldódik.
2. szempilla
3. fogpiszkáló
4. szemöldökcsipesz. Ezzel szeretem megfogni a szempillát :3

Kép
Áldozatunk JD. A szemeit mindenképp ki kell venni, és szerintem szerencsésebb levenni a buksit is, mert úgy könnyebb tartani.

A célterület:

Kép
Ilyen a szemhéj belülről - a szempillát a belső peremhez minél közelebb szeretem felragasztani, hogy a szőröket összekötő rész minél kevésbé látszódjon ki. Van aki egészen betolja a perem mögé, és a fej belsejébe ragasztja ezt a részt - én azért nem ajánlom ezt a módszert, mert úgy a szempillák lefelé fognak nézni és lényegében eltakarják magát a szemet.

Előkészület:

Kép
Új szempillánál mindenképp bele kell próbálni a szembe először, hogy mekkorára kell méretezni, és ennek megfelelően méretre vágni. Ez a pilla már használt, ezért pont JD mérete ;)

A ragasztás:

Kép
A szőröknél fogom a szemöldökcsipesszel, és így a keresztrész teljesen szabadon hozzáférhető. Lehet a ragasztót közvetlenül a szempillára is nyomni ha valaki olyan ügyes mint én. (OK, ez egoistán hangzott :P Csak szerencsém van a ragasztó állagával). De könnyebb kinyomni egy picit egy papírra és aztán egy fogpiszkáló hegyével felkenni.

Kép
Íme a ragasztó a pilla tetején. Ne az oldalára tedd, mert akkor megintcsak lefelé néző szőröket fogsz kapni. Azt vettem észre, hogy itt jó egy csöppet állni hagyni (kb. 5-10 másodperc), mert akkor a ragasztó kevésbé fog szétfolyni, hamarabb megköt a szemen és főleg - kevésbé ragad hozzá majd a fogpiszkálóhoz XDDDD Bal oldalon picit sok lett, ezt óvatosan le szoktam fölözni a fogpiszkálóval.

Kép
Nem kell az egészet egyszerre odanyomni. Én a külső harmadával szeretem kezdeni és amikor az már megfogta, akkor nyomorgatom oda a belsőt.

Kép
Fogpiszkálógörgetés jobbra-balra. Egyhelyben tartva félő, hogy odaragad >< Kicsit felfelé is szoktam nyomkodni a pillákat, hogy véletlenül se lógjanak a szembe.

Kép
És az eredmény! Szép felfelé ívelő szempillák :3 Ha netán egy pici ragasztó előre kenődött volna, semmi gond, a fogpiszkáló hegyét benedvesítve általában le lehet szedni anélkül hogy a pilla elengedné.
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Ragasszunk szempillát!

HozzászólásSzerző: Handy » 2012.07.04. 16:45

Huh Smaug, rengeteget segítettél! :D Bár engem kicsit kikészített idegileg a dolog, mert sehogysem akart a két szempilla ugyan úgy állni, de valahogy mégis sikerült. Alig várom, hogy a berakott szemek elmozdítsák őket. x"D De még várok, hátha jól megszáradnak.
"A boldogság egyetlen akadálya a valóság."
Itthon *-* :Dorien (DIM - Ace) , Mayu (DIM - Jullis), Mimi (Luts HDF Lolly), Narcissa (Luts KDF Lolly)
Kép
Avatar
Handy
 
Hozzászólások: 616
Csatlakozott: 2010.08.11. 23:44


Vissza: Festés, testreszabás és esztétika

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron