Piac Szabályzat

Olvasd el mielőtt írnál a fórumba! A szabályzat nem ismerése nem mentesít a büntetés alól

Piac Szabályzat

HozzászólásSzerző: Admin » 2012.10.14. 22:29

A Piacon szigorúan csak Ázsiai Gömbízületű Babákkal kapcsolatos tárgyakat lehet adni/venni (babát, ruhát, hajat, szemet, egyéb kiegészítőket, bababútorokat).

Az Ázsia Gömbízületű Babákkal nem közvetlenül kapcsolatos tárgyak - fényképezőgépek, anyagok, festékek (kivéve a matt lakkok, mint MSC, Citadel, Topcoat, stb.), emberek számára készült táskák - Off topicnak minősülnek, és az eladó témájából törlésre kerülnek.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a tárgy amit eladnál kapcsolódik-e az ABJD-hez, nyugodtan kérdezd meg a fórum moderátorait.

Szabályok

1. Ha nincs a birtokodban, nem adhatod el. Nem elegendő, ha már biztosan úton van a tárgy, vagy megnyerted egy versenyen/sorsoláson - amíg nem érkezett meg, nem nyithatsz róla témát. Ezt bizonyítandó saját készítésű képet kell szolgáltatnod a tárgyról az eladó témádban.

Kivételek:

  • Osztozás - ha egy babának csak egy részére (fej, test, végtag) van szükséged, de nem lehet külön kapni, kereshetsz partnert, aki osztozik veled a babán.
  • Rendelésre készített tárgyak, babák, testrészek
  • Közös rendelések


2. Barát/Ismerős nevében nem adhatsz el tárgyakat és nem intézhetsz ügyleteket. Ha el akar valamit adni, regisztráljon a fórumra, és tegye meg maga. Ebay-es eladások esetén is csak a saját aukcióidról tehetsz fel linket ide a Piacra.

3. Ha egy tárgyat nem fix áron, hanem aukció stílusban szeretnél eladni, mindig fel kell tüntetned az aktuális legmagasabb licitáló nevét. Ha valakit túllicitáltak, kérdésére el kell mondanod, hogy ki volt az, és mekkora összeggel. Ezzel szeretnénk megelőzni, hogy az aukció szervezője, vagy ismerőse mesterségesen feltornássza az árat.

4. Újraöntött, lemásolt, vagy lopott babákat nem lehet eladni. Rendelésre készítéskor sem lehet azt kérni, hogy egy létező modell bármely részét reprodukálja az eladó.

5. Ha vennél/eladnál valamit, annak nyiss saját témát ahelyett, hogy becsatlakozol valaki más témájába (akkor is ha az illető nagyon hasonló tárgyat venne/adna el).

  • Egy felhasználónak legfeljebb 3 saját témája lehet piacrészlegenként (tehát 3 az Adok-ban, 3 a Veszek-ben, stb. Kivétel a Közös Rendelések, ahol egy felhasználó annyi közös rendelést szervez egyszerre, amennyit szeretne.) Viszont a több szimultán téma lehetőségét erősen ajánlott kihasználni, hogy logikusan szét tudd szortírozni a portékádat. Lehet külön témád hajaknak/ruháknak/szemeknek, miközben egy másik témában babákat árulsz, vagy éppen van egy állandó boltod, ahol felkérésre dolgozol.


6. A Piacon nyitott téma címe tükrözze azt, hogy mi árulsz. A témacím arra való, hogy betekintést nyújtson az olvasónak a tartalomba. Egyetlen kivétel a saját bolt, aminek természetesen olyan fantázianevet adhatsz amilyet csak szeretnél. De ettől függetlenül mögötte zárójelben fel kell tüntetni, hogy a boltodban milyen jellegű portékával találkozhatunk.

7. Minden fontos információnak az első (vagy első 2-3) üzenetben kell megjelennie. Ha később jut eszedbe, vagy utólag hozzáadnál új portékát, használd a 'szerkesztés' gombot. Az eladni kívánt tárgyról minden esetben elegendő információt kell szolgáltatnod az eladó témádban! Erről részletesen kérjük olvasd át az Eladáshoz Szükséges Információk témát!

  • Ha új portákád van, nyugodtan írhatsz egy új üzenetet a témádba, hogy az felugorjon az alfórum tetejére (ezt nevezzük 'bump'-nak). De ettől függetlenül az újdonság részletei, fotói és minden információ továbbra is az első üzenetekben kell, hogy legyen. A moderátorok időnként végigjárják a Piac témákat és a felhalmozódott 'bump' jellegű üzeneteket kitörlik.

8. Mivel a Piacterünk nem túl nagy forgalmú, ezért ne élj vissza a bump-lehetőségével! Az új eladó tárgyakra való felhíváson kívül egy héten legfeljebb két alkalommal bumpolhatod a témádat.

9. Minden eladó olyan áron kínálja a portékáját, amilyenen jónak látja, emiatt nem lehet őket kritizálni. A tárgy eredetéről, állapotáról, illetve az árban foglalt szolgáltatásokról szóló kérdések viszont szívesen látottak.

10. Ha eladtál egy tárgyat, módosítsd a témád címét úgy, hogy benne legyen az "ELADVA" szó. Ha megérkezett a csomag a vevőhöz és ő elégedett vele, nevezd át a téma címét "TÖRLÉS"-re. A 'Vennék' részlegben, ha már nem aktuális a témád, szintén nevezd át a címét "TÖRLÉS"-re. Ha több tárgy szerepel a témádban és csak egy részüket adtad el, egyenként jelezd ezt - és ha megérkeztek a vevőhöz, töröld őket a témádból.

Továbbá az egy éve nem frissült, inaktív témák, figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek.

11. A Piactér nem csevegő, nem arra való, hogy egymást dícsérgessük, vagy vágyakozzunk dolgok után. Ha valakinek tetszenek a munkái, dícsérd meg Privát Üzenetben. Ha vásárolnál tőle, vagy kérdéseid vannak az árujával kapcsolatban azt is értelemszerűen Privát Üzenetben intézzétek - de ebben az esetben írhatsz üzenetet a témájába is, hogy ha esetleg nem kapja meg a privát üzenetedet, tudja hogy kivel lépjen kapcsolatba.

  • A Piactéren minden bolt (legyen az arcfestés szolgáltatás, ruhakészítés, vagy bármilyen más kiegészítő) tulajdonosa nyugodtan nyithat egy-egy portfólió témát a Galériában, ahová feltehet a felgyülemlett munkáiról képeket és fogadhatja a dícséreteket, jókívánságokat. Természetesen ezzel nem kötelező élni.

Nyilatkozat

Minden adás/vétel ezen a fórumon a saját felelősséged - a fórum és a moderátorok nem garantálják a tranzakció biztonságát és nem vesznek részt harmadik személyként egy adásvételben sem. Ha problémád van bármelyik itteni tranzakcióddal (reméljük erre nem kerül sor), tudasd a moderátorokkal és ők a Piac szabályzatát sértő fórumozótól megvonhatják a Piac használati jogát, vagy az egész fórumról kitilthatják.


Végül - mindenkit erősen bíztatunk, hogy használja az Egymásról részleget minden tranzakció után, hiszen minden tranzakció egyedi és a visszatérő vásárló a legjobb reklám! És ne feledjétek - nem csak az eladóról lehet véleményt írni, hanem a vevőről is!
Avatar
Admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2011.10.01. 12:51
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Vissza: Szabályzat

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron