Mini bébik

szobrászat, írás, divattervezés, tanácsadás stb.

Re: Mini bébik

HozzászólásSzerző: Maya » 2013.04.16. 07:19

Köszönöm,bàr mondanom sem kell,megszenvedtem vele,vagy ketté repedt az arca(az kétszer lett újra csinàlva),vagy a làba tört le...a haj ragasztàsa is vagy kétszer történt >.> ,le kellett skalpoljam.De hàt az ember a hibàiból tanul,és én mèg a tanuló/tapasztaló fàzisban vagyok :XD:
Maya
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2013.03.11. 14:08
Tartózkodási hely: Bécs

Re: Mini bébik

HozzászólásSzerző: moniee » 2013.04.16. 09:28

Szia! Így tovább, éljen a fimo! :D
Azt megkérdezhetem hogy tört el neked? Végül miből dolgozol puppenből vagy a kis kockában kapható softból vagy classicból?
Mert nekem is törtek el szobraim nem is egyszer amit megsirattam rendesen XD De aztán ki lettem okosítva hogy kell kivédeni. Esetleg kiégetés után neked is megrepedt, mállott? Majd eltört?
Kép
f l i c k r|||m o n i e e . n e t
Itthon: Tatiana (Iplehouse Tatiana), Evolet (moniee Evolet)
Eszter Johanna Blanche Prudence(Napi Epona)
Avatar
moniee
 
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2008.10.05. 15:39

Re: Mini bébik

HozzászólásSzerző: Maya » 2013.04.16. 10:02

Köszi!
Nos a Fimo Puppen-t összekeverem a Fimo Soft-tal(350gr.os kiszerelésben is kapható),mivel a porcelànt vettem meg,ami majdnem fehér,a Soft pedig bôrszínû,és így egy kicsit puhàbb,mégjobban formàzhatóbb.
Az arca tudom mitôl repedt meg,túl sok babaolajat hasznàltam.Olvastam,hogy azzal is lehet elsimítani és majd tocsogott az arca az olajban,na ez nem tett jót neki,kiégetés utàn :/ .Aztàn utàna Fimo Liquid-et belenyomtam és Fimoval kiegészítettem a lyukat majd megint kiégettem,többé nem lett baja.
A làba meg akkor tört le,mikor kivettem a sütôbôl és mivel igen türelmetlen vagyok,ezért nem hült még ki rendesen és a làbànàl fogtam meg.Meg csak öt percig sütöttem,ami nem elég,mégha pici darabról is van szó.
Aztàn még vmikor észrevettem,hogy a térdhajlatnàl is berepedt,ami szabad szemmel nem làtszik,csak ha nagyon megfigyeljük.
Neked mit mondtak,hogy lehet kivédeni?
A màsik megkérdezhetem,hogy milyen sütôbe sütöd ki?
Én még a konyhaiba,de errôl megoszlanak a vélemények.
Maya
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2013.03.11. 14:08
Tartózkodási hely: Bécs

Re: Mini bébik

HozzászólásSzerző: lianihikawa » 2013.04.16. 17:11

Softot én is használtam, az barátnémnak csinált olyat, hogy sütés után is egy picit ruganyos, puhább maradt, nem lett olyan szilárd, mint a sima Fimo. :)
Szülőotthonomban sima, otthoni gázsütővel sütöttem és tippeltem, hogy melyik szám mutathatja a kívánt hőfokot, később villanytűzhellyel, de nekem semmi gondom nem volt sem a repedéssel, sem a keménységével, egy-egy max kicsit árnyalatában változott, de nem tudom, melyik színek. ^^

Mi kipróbáltuk a fluoreszkálós és csillámos Fimot is, azzal is jók voltak a tapasztalataink, bár azoknál a hőfokra jobban kell vigyázni, mert azok elszíneződnek, megégnek, ha túl magas.

Én mindig megvártam, míg kihűlnek a cuccok, általában egy sütőlapot teleraktam mindenfélével és a kellő időt és hőfokot alkalmazva megsütöttem őket. Kétszer semmit se sütöttem, a nagyobb cuccok merevítésére és anyagspórolásként tettünk bele alufóliát és drótot. Amit még kipróbáltunk, hogy nem érdemes belesütni az akasztót, mert idővel elengedi, azt kíméletlenül bele kell pillanatragasztózni. :D

Tulajdonképpen ha jobban belegondolok, elég spontán módon csináltam és többnyire mázlim volt. :'D

Ha valamire nem válaszoltam, vagy van még kérdésed, szólj nyugodtan, csak most rohanok! ^^;
Inkább gyűlöljenek azért, aki vagyok, mintsem szeressenek azért, aki nem vagyok.
Avatar
lianihikawa
 
Hozzászólások: 210
Csatlakozott: 2013.01.18. 16:30
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mini bébik

HozzászólásSzerző: Maya » 2013.04.21. 21:23

Én nem tudom telepakolni ,mert egyszerre csak egy babàt csinàlok :) .Amúgy nekem sincs semmi problémàm a sütéssel,ha betartom az elôíràsokat.
Igen én is hasznàlok alufóliàt a dróton,érdekesség,mióta jobb idô lett,kicsit képlékenyebb a Fimo,így nem kell Softot hasznàlnom,de az igaz,hogy sütés utàn,kihülve is olyan puha érintésû a figura.Olyan jó tapintani! :XD:
Most próbàlok szemeket csinàlni,amit festettem,az nem tetszik,ilyen kicsi babànàl(8 centis),nem tudok szépen festeni.
Meglàtjuk,az eredményrôl mindenképp beszàmolok...
Maya
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2013.03.11. 14:08
Tartózkodási hely: Bécs

Előző

Vissza: Egyéb Kreatív Munkák

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron