Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

szobrászat, írás, divattervezés, tanácsadás stb.

Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Reisuto » 2009.08.28. 22:28

Nos... írtam egy történetet Lavande C. Eisschwert születéséről. ^^ Kérlek fogadjátok sok szeretettel (és őszinte véleményezéssel).
információ: Lavande muskétásként szolgált, és igen jó barátságban van Nona-chan Ophéliájával.

~Az órák visszafelé járnak~

Tudod, az órák akkoriban visszafelé jártak. Másodpercről-másodpercre lassabban járó, sánta mutatókkal. És a kattogásuk egyre halkul, ahogy a szívdobogásom. Egy nagyon rossz órát hordok a szívemben. A lánc belőle valaki más kezéhez kötve. Érzem, hogy nem lesz ez így jó. Érzem, hogy meg fogok halni.

Az az alak, akit mindig is láttam, és talán mindig is csak elképzeltem, a Bábmester. A strázsáról hazatérve a fiúk hangosan nevettek, én szelíden mosolyogtam. Ők a lányokat nézték, a drága kelméjű utcanőket a Montmarde-on, én azt a kámzsás alakot, aki köztük járt. Összetörve tartott valamit a kezében, egy porcelánbabát vagy egy kislányt, sosem tudtam, csak hurcolta magával. Akkoriban úgy hittem, hogy a porcelán nem vérzik.

Félelem számomra nem volt. Nem féltem az olyan dolgoktól, mint a veszély, a halál vagy a pestis. Talán a fiatalságom miatt, úgy gondoltam, az ilyen dolgok nem fognak rajtam. A bor karmazsinvörös szenvedélybe burkolt, a pezsgő ezüstös tisztasággal kent fel. A király katonája voltam, és bármikor öltem volna érte, bármikor meghaltam volna érte. Kacagtam az egész világot, nem volt párbajkihívás, amit el ne fogadtam volna.

A rettegést viszont ismertem még én is. A nyirkos takaró alatt dobogó szívem visszafojtott, egyre lassuló zörejét. Ahogy bíbor függönyöm egy feketévé fordultat lebben, és ahogy egy élő arcból üvegszemek merednek rám. Irtóztam ezektől a szemektől, egyre többet ittam és egyre többet nevettem. És egyre gyengébb lettem.

Valamiféle hadjáratot emlegettek, valami újabb háborút, a spanyolokkal, talán. A fejem zúgott, kívül voltam már háborún és forradalmon. Szédültem, ájultam, azt mondtam, a nap hevétől.
De kérlelhetetlenül és fehéren hullott a hó.
A többiek lábnyoma elvitte aggódó pillantásaikat a hóban.
Egyedül maradtam.
Az inasom meghalt valahol.
Arcra fordulva találtam meg egy utcán.
Piros volt alatta a hó.

Valamiért azt gondoltam, a hó vérzik. Ez a tél most a világon vágott sebet egy jégkarddal.
Büszke voltam rá, hogy ezt az ítéletet a nevemben hordom. Hogy visszavonhatatlanul, és eltörölhetetlenül eljő a tél, amire már sosem fordul tavasz.

Párizs nem fagyott meg. Párizs kacagott és dőzsölt, harisnyás, lakkcipős lábak kopogták azt a bizonyos ütemet az utcákon.
Nem bírtam már visszamenni a házamba. Magamra fűzött karokkal mentem azokon az utcákon. Valamiféle repedést kerestem, egy érvágást az eleven fájdalmon, amibe belerejtőzhetek, ahol puha húsba olvadhatok.

A fenyvesben jártam, valahol a Parc Monceau-nál, amikor felfigyeltem rá, hogy hallga csak?
Megszűnt a kattogás, megszűnt a dobogás.
Megszűntem.
Valaki járt a fák között, és én előkaptam a kardomat. Vagdalkoztam vaktában, körbe-körbe fordulva.
A fák felvéreztek, aranysárga vérrel.
Gyanta.

Csak mire lehunytam a szemeim, és mire kinyitottam, megállt a hópelyhek hullása. Aztán lassan… nagyon lassan… csurogni kezdtek, míg fejem felett összeborultak a fenyők, torzított halszem-optika alá került a világ.
A szemeim üvegből voltak, és szikraként ragyogott benne minden utolsó napsugár.
Meztelenül hevertem a hóban, a bőrömnél alig lehetett fehérebb, és ő, a Bábmester, forró gyantával kente testemet. Torkom szakadtából ordítottam, addig, míg el nem pattant bennem valami, onnantól már csak vért köhögtem fel, és nem bírtam megszólalni többé.
- Aludj el most száz évre, aludj hát el most végre, aludj már el négyszáz évre, azt akarom, aludjál.

Papírfalak. Kintről fémes zúgás. Könnyű, fehér golyóbisok között fekszem, de ez nem hó. Ismeretlen, furcsa szag. Nem emberi. Nem valódi.
Valaki megszorítja a kezem. Érzem a szorítást, de nem érzem a melegét.
Lassan, nehezen fordul a fejem.
Bánatkék üvegszemek néznek, egy ajak mozdulatlanul rebegi:
- Most már egy vagy közülünk. Isten hozott ezen a helyen, Hewer.
- Nem ez a nevem.
- Nincs többé neved, amíg csak nem ad neked valaki.
- Akkor hogy szólítsalak?
Mintha elmosolyodott volna.
- Opheliának. Engem már megtaláltak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Reisuto 2009.08.29. 10:37-kor.
Avatar
Reisuto
 
Hozzászólások: 426
Csatlakozott: 2009.07.13. 19:58
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: moniee » 2009.08.28. 22:59

Hű...........................................................................

Amikor az ember szavakkal fest, odavetett szótöredékekkel árnyékol, és az egész iromány mintha egy egész, kész festmény lenne...
Egyszerűen imádom a stílusodat. Nagyon ritkám van szerencsém olyat olvasni, ami olyan hatással van rám, mintha csak filmet néznék...komolyan mondom, míg olvastam, olyan mélységeket fejeztél ki pusztán szavakkal, hogy egy teljesen más világba csöppentem...olyan impresszionizmus-érzésem lett tőle :D egy emlékfoszlány itt, egy fejfordítás, és már a jelen egy darabját látom, majd még egy másodperc múlva csak az idő lassú folyását... Nagyon nagy hatással volt rám ^^
Remélem írsz másokat is, a deszünótosokat már láttam, csak sajna nem láttam végig a sorozatot (annál a BIZONYOS résznél tovább hiába kezdtem bele 3szor, nem jutottam tovább...) így elég ismeretlenek a szereplők. De ha nem baj, kérnék szépen linket amennyiben vannak más történeteid is ... :3 Ha nem vagyok tolakodó. :oops:

Egyszóval le a kalappal...*felállva tapsol*
Kép
f l i c k r|||m o n i e e . n e t
Itthon: Tatiana (Iplehouse Tatiana), Evolet (moniee Evolet)
Eszter Johanna Blanche Prudence(Napi Epona)
Avatar
moniee
 
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2008.10.05. 15:39

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Reisuto » 2009.08.28. 23:16

Jaj, annyira boldog vagyok hogy tetszett ^^ És olyan kedvesen, őszintén és szívből írtál, nagyon-nagyon szépen köszönöm. Egészen meghatódtam. :oops:
Remélem nem fognak csalódást okozni az írásaim.
Az után a BIZONYOS Death Note epizód után is érdemes tovább nézni; egyébként vannak írásaim, amik még a BIZONYOS epizód előttig érthetőek; például a 03:53, ami jó régi - és néha nagyon out of character - meg elég kezdő - de azért szeretjük - kisregény.
A megadott linkben fandom szerint betűrendben kategorizálva vannak fent írások, jobbak is, rosszabbak is. A sima "Novella" és "Vers" a fandomfüggetlen. :3
Nagyon szépen köszönöm az érdeklődést, és a kritikát, még egyszer. ^^

http://fanfic.hu/merengo/viewuser.php?uid=111
Avatar
Reisuto
 
Hozzászólások: 426
Csatlakozott: 2009.07.13. 19:58
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Isobel » 2009.08.29. 09:31

Szia! Mint elsősorban béta, másodsorban kritikus, harmadsorban író, nem biztos, hogy fogsz szeretni (látom meris vagy, és amúgy nagyon rémlesz te nekem nagyon régről, nem voltál véletlen Dark Arts levlistán?), de túlságosan is viszket a tenyerem :D Főleg azért, mert őszinte véleményt kértél, és ki vagyok én, hogy megtagadjam tőled az enyémet... :D

Nekem alapvetően tetszett, érdekes volt, és szépen írsz, bár néha nagyon túlfogalmazod a dolgokat, és néhány helyen emiatt kicsit értelmetlen is lesz a szöveg.

mindigis - ezt mindig isnek írjuk

Ahogy bíbor függönyöm egy feketévé fordultat lebben - itt nagyon nem értettem, hogy mit akarsz mondani.

A fenyvesben jártam, valahol a Parc Monceau-nál, amikor felfigyeltem rá, hogy hallga csak? - itt az utolsó tagmondat kapcsolódik elég érdekesen, eleve ez egy felkiáltás, és a mondat előző fele sem kérdezett. ...amikor felfigyeltem rá. Hallga csak!

Valaki járt a fák között, és én előkaptam a muskétámat. Vagdalkoztam vaktában, körbe-körbe fordulva. - öööh... egy... puskával? :D

torzított halszem-optika alá került a világ. - halszem-optika nagyon idegen kifejezés, és mivel alapvetően régiesebben fogalmazol, tulképp totál kiordít belőle, nagyon nem odavaló.

Hangulatot teremteni jól tudsz, nekem tetszett, meg egységes volt, és olyan misztikus. Kicist néha sok volt a vér, de nem volt különösebben zavaró, meg volt szerepe is legtöbb esetben. Ezzel szemben az órákkal nem nagyon volt semmi, ami nekem furcsa, mert címben is óra van, meg az elején is óra volt, aztán egyszer csak nem volt több óra :D Szóval, ha már ez a címe, akkor többször is bele lehetne csempészni ezt az óra-szív párhuzamot, vagy valami ilyesmi, mert nem nyer értelmet így a cím. Vagy esetleg más cím kellene neki, nem tudom.

Ötlet jó, kivitelezés jó, szóval nekem összességében tetszett, csak ezeket a dolgokat kiszúrtam :D
Itthon: V (Peak's Woods Wake-up Cue), Helena (Peak's Woods Segi fej)
Avatar
Isobel
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2008.10.05. 00:20
Tartózkodási hely: hat láb mélyen

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Reisuto » 2009.08.29. 10:33

Nagyon szépen köszönöm az észrevételeket ^^ A mindig is-t mindigis egybe írtam, le kéne szoknom róla. ^^"

A muskétáskard, ami a mai vívótőrre hasonlít a leginkább, szúróeszköz (szóval vágni vele legalább akkora hülyeség, mint puskával, de a lelkiállapotot kifejezi. Mint amikor egy gyertyatartóval osonsz a saját lakásodban, hogy jól fejbekólintsd a betörőt.) Igen, nem kellett volna rövidítenem, mert az már egy másik fegyver. ^^"

A halszemoptika és a feketét rebbenő függöny... nos ez így jelent meg előttem, szóval nem fogom átírni. Érzem, hogy rezeg a léc, de én nem tökéletes, hanem őszinte novellákra szoktam törekedni.

Nem voltam Dark Arts levelezőlistán, a Merengővel elég érdekes ez a dolog. ^^" 2oo4-ben regisztráltam, de volt pár visszavonulásos-csakmagmankaírokos szakaszom.
Mindenesetre a nevem elég gyakran felvetődik, az amdinok nagyon szívják miattam a fogukat szegények.


Ah, óramotívum...! Én úgy éreztem, hogy benne van végig, mint egy ütem. A visszafelé járó mutatók tulajdonképpen stopper, egy visszaszámlálás addig a pillanatig, amikor egyedül marad az erdőben, és az őrületének az okozója, hogy folyamatosan hallja ezt a kattogást. Van benne egy nagyon erős párhuzam Edgar Allan Poe "Az áruló szív" novellájával, ami felveti azt a kérdést (talán), hogy létezett-e ez az egész, és hogy végülis miért és ki keze által kellett meghalnia.
Ha nem lehetett érezni, az kétségkívül az én hibám. :S Számomra mindvégig ott volt az egyre inkább lassuló ritmus, és minden kis részlet egy-egy zökkenése a percmutatónak.
Avatar
Reisuto
 
Hozzászólások: 426
Csatlakozott: 2009.07.13. 19:58
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Isobel » 2009.08.29. 10:41

Aha, akkor Merengő elejéről vagy ismerős, mert akkor még én is ott voltam, aztán már nem :D Most már csak Imagine-re járok.

Jah, szóval ilyen szurony? mert a muskéta simán az puskát jelent, szóval akkor sztem írd át muskétáskardra, mert így olyan, mintha nem tudnád, mit jelent maga a szó :D

Hmm, értem mit mondasz az órával... esetleg ha a végén tennél rá egy utalást, az adna neki egy szép keretet is, és akkor egyértelműbbé válna, hogy mi is volt ezzel a szándékod.
Itthon: V (Peak's Woods Wake-up Cue), Helena (Peak's Woods Segi fej)
Avatar
Isobel
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2008.10.05. 00:20
Tartózkodási hely: hat láb mélyen

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Amy » 2009.08.29. 13:11

Ejha! Nagyon tetszett! A történet szűkszavú, inkább a képekket és hangulatokkal fejezted ki a gondolatokat. És éppen ezért tetszik.
Gratulálok! :)
Avatar
Amy
 
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2009.08.03. 12:18
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Miyo » 2009.08.29. 15:04

Reisuto írta:Van benne egy nagyon erős párhuzam Edgar Allan Poe "Az áruló szív" novellájával

Ó igen, nem tudtam először miért ilyen ismerős(:
Egyébként gratulálok, nagyon jó lett. A hangulata igazán magával ragadó, egyszerűen fantasztikus. Bár az ilyen olvasásához, is hangulat kell... ^o^
Itthon...
~Yuya~(LUTS KDF Bory) ~Momoka (Dikadoll Bobby)~
Avatar
Miyo
 
Hozzászólások: 521
Csatlakozott: 2009.08.24. 22:48
Tartózkodási hely: Sárvár

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Kirasan » 2009.08.29. 15:52

Gyönyörű!!! :shock:
Nem is tudok mit írni, nagyon megfogott...........csak a kedvenc könyveimnél érzek ilyet.
itthon: Vergil (Pluto doll) April (MDR Merry)
Yumi (AptilStory Clover)Amber (AprilStory Ishlliya)
Avatar
Kirasan
 
Hozzászólások: 815
Csatlakozott: 2009.01.11. 19:25
Tartózkodási hely: Dunaújváros Fejér-megye

Re: Kerettörténet ~ Az órák visszafelé járnak

HozzászólásSzerző: Reisuto » 2009.08.30. 17:03

Isobel: A mások által javallott korrekciót elvből nem alkalmazom. :oops: Onnantól nem saját a történet, hanem közös. Szóval csak az ilyen helyesírási vagy értelemzavaró szóhasználati dolgokat szoktam kijavítani. Eleve nem piszkálok bele már megírt történeteimbe. Néha rávetném magamat és átírnám az összes régi írásaomat, a végére már annyira evidensek a hibák, de van bennem valami kegyelet, amitől nem teszem. Egyéni hepp. ^^"

Amy: Nagyon szépen köszönöm. :3

Miyo: Nagyon-nagyon nem stílusom a koppintás, én a novella első sorainak leírása után jöttem rá, hogy az a "vattába csavart óra a szív" az Edgar Allan Poe. Ki tudja, a tudatalattim honnan asszociált rá, de tartok tőle, hogy onnan. Meg ugye a szívdobogás ott is nagyon erősen megjelenik.

Kirasan: Úgy örülök, hogy tetszik neked ^^
Avatar
Reisuto
 
Hozzászólások: 426
Csatlakozott: 2009.07.13. 19:58
Tartózkodási hely: Budapest

Következő

Vissza: Egyéb Kreatív Munkák

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron