Szabályzat bővítés

Az adminok és moderátorok itt üzennek az oldallal kapcsolatban

Szabályzat bővítés

HozzászólásSzerző: Admin » 2014.01.24. 20:14

Új év kezdetével új szabályokat is hoztunk nektek. A téma már régóta feszegeti és megosztja a BJD gyűjtőket, és bár nálunk is volt már korlátozás, nem olyan szigorú mint az a változtatás amit most vezetünk be.
Az igen kényes téma pedig amihez hozzá kellett nyúlnunk, az a recast, illetve ha így jobban tetszik: másolt, utángyártott, újraöntött babák. Nem szeretnénk erről vitatémát nyitni, a fórum jelenlegi álláspontja az, hogy a másolt babák készítése lopás, és mi ezt semmilyen formában nem szeretnénk támogatni.
Így a következő általános szabályzat lép életbe:

9 ) BJD recastokat, azaz utángyártott másolatokat babákról a fórumon nem lehet megosztani. Ez vonatkozik képekre, linkekre, legyen az saját vagy más tulajdona. Recastokkal foglalkozó oldalak linkjeit és neveit is kitiltjuk a fórum felületéről. Informatív témákat lehet nyitni (pl. Hogyan ismerjük fel a másolatokat, mit tegyen az aki vett egyet stb.). Aki ennek a szabálynak nem tesz eleget, elsőre figyelmeztetésben részesül, másodjára pedig a fórumról való kitiltás jár érte. Ha nem vagy tapasztalt a témában, inkább fordulj egy adminhoz, moderátorhoz, vagy olyanhoz aki segíthet.


És hangsúlyozom, hogy ha valaki bizonytalan mit rakhat fel és mit nem, az előbb forduljon akár egy tapasztalt taghoz, de leginkább a fórum vezetőségéhez.

A Galéria szabályzatában is bővítettünk:
Saját recast, azaz utángyártott baba képe - Semmilyen formában nem lehet a galériába recast babák képét megosztani.


A büntetés itt is, elsőre figyelmeztetés, másodjára kitiltás.

És szeretném felfrissíteni mindenkinek az emlékezetét a már létező de ide vágó piac szabályzatra:
4. Újraöntött, lemásolt, vagy lopott babákat nem lehet eladni. Rendelésre készítéskor sem lehet azt kérni, hogy egy létező modell bármely részét reprodukálja az eladó.Szeretnénk mindenkit kérni, hogy tartsa be ezeket a szabályokat. Csak a puszta tény miatt, hogy valaki támogatja a recast cégeket vagy épp van recast babája senkit nem fogunk kitiltani, de tőle is, ahogy mindenkitől elvárjuk a szabályzatunk tiszteletben tartását!

Köszönöm a figyelmet.
Avatar
Admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2011.10.01. 12:51
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Vissza: Bejelentések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron