Funkciók

Átfogó útmutató a BJD-k világáról

Funkciók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2008.09.30. 16:02

De mégis, mire jók ezek a babák?

Mivel a BJD elsősorban nem gyerekeknek készült, ezért természetesen velük "játszani" sem ugyanazt jelenti, mint egy gyermekjáték esetében.

Sok BJD tulajdonos örömét leli abban, hogy különböző ruhákba öltözteti a babáit, illetve méretarányos kiegészítőket vadász hozzá, vagy kihasználja a pózolási a lehetőségeket amiket a gömbízületek nyujtanak. Vannak, akik nevet adnak nekik, háttértörténetet és egész világot találnak ki számukra, míg mások egyedi ruhákat varrnak, ékszereket, vagy parókát készítenek, esetleg azzal foglalkoznak hogy a babák arcát festik egyedire. Mások a jó pózolhatóságot és a babák rendkívül fotogén megjelenését kihasználva gyönyörű fényképeket készítenek róluk, vagy akár egész történeteket mesélnek el fotókkal illusztrálva (ún. fotósztorik). Akadnak akik a babájuk történetében kitaláltkarakterek mindegyikét BJD formába öntik és végül egész kis világot képesek egy-egy fotósorozattal a szemünk elé tárni.

Tehát azon kívül hogy egy BJD, mint szépséges szobor és műalkotás a puszta jelenlétével is örömet okoz, rengeteg egyéb kreatív tevékenységre használható - lehetnek modellek egy rajzhoz, hiszen a végtelenségig megtartjék neked ugyanazt a pózt, de akár egy szabásminta kikísérletezésére is nagyszerűen használhatóak.

Természetesen vannak olyanok is akik egyáltalán nem "játszanak" a babájukkal, hanem a szépen felruházott, tökéletesen megtervezett babát kiállítják maguknak és vitrinben tartják, mint a klasszikus porcelánbabákat, vagy egy festményt, szobrot, hiszen lenyűgözőek az aprólékosan kidolgozott részleteik. Nagyon elegánsnak tűnnek akár egy polcon ülve is és mindig felkeltik a szobában tartózkodók figyelmét. Többek között a BJD-k még egész jó témát is adhatnak egy beszélgetéshez!

Összességében egy BJD funkciója csak a képzeletünkön múlik.


Ford.: Zi-chan; eredeti: BJD_WTF
Kieg.: Smaug
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Vissza: Útmutató

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég