Mennyibe kerül?

Átfogó útmutató a BJD-k világáról

Mennyibe kerül?

HozzászólásSzerző: Smaug » 2008.09.30. 16:06

És mennyit kóstált a kicsike?

Általában a BJD-k 200 dollártól 700 dollárig terjedő áron kaphatóak mérettől, babakészítőtől függően. Vannak babacégek, akik - különböző faktorok miatt - alacsonyabb áron kínálják a babáikat, mások olyan limitált szetteket készítenek, amelyek akár az 1000 dolláros magasságot is meghaladhatják. Fontos észben tartani, hogy a BJD-k alapára az esetek döntő többségében csak magát a meztelen, festetlen szobrot jelenti, tehát ahhoz hogy álmaink babája megvalósuljon további költségekre kell számítani - ruhákra, hajra, cipőre valamint festésre (vannak babakészítők, akik az indulást segítendő random színű szemet, akár hajat is küldenek a babával, de ez nem mindegyiküknél van így). Ez részben előny is, hiszen általában nem a kirakatban lévő babát akarjuk viszontlátni, hanem a mi saját verziónkat. Természetesen a legtöbb babakészítőnél akadnak "teljes szett" (fullset) vavák is, amelyeknél az ár a teljes kinézetet, ruházatot magában foglalja - ők azonban ennek megfelelően eleve drágábbak.

A BJD-k ára sok mindentől függ: mekkora méretű, milyen az anyag minősége, ki csinálja és adnak-e hozzá ruhát vagy kellékeket. Még egy fontos tényező az árban, hogy limitált széria-e. A limitált babák többe kerülnek és nehezebb őket beszerezni, és gyakori közöttük a teljes szett. Vannak olyan babakészítők akik darabszámra limitálják a babáikat, mások időben limitálják őket (vagyis egy adott ideig kaphatóak, utána nem). Akad olyan is, hogy egy-egy korábbi limitáltat a babakászítő újra megjelentet, akár egy újabb futam erejéig, vagy akár más megjelenéssel, más kiegészítőkkel.

Említésre méltó az is, hogy bár vannak akik egy kifejezett ruhadarabbal meg vannak elégedve, a BJD-k természetüknél fogva igénylik az újítást. Hacsak nem tartozol azok közé, akik tökéletesen elégedettek egy hajjal, egy pár szemmel, ruhával, illetve cipővel, jobb ha felkészülsz, hogy ez egy igen drága hobbivá tud válni.


Ford.: Zi-chan; eredeti: BJD_WTF
Kieg.: Smaug
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Vissza: Útmutató

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron