Pár szó a gumizsinórról

Átfogó útmutató a BJD-k világáról

Pár szó a gumizsinórról

HozzászólásSzerző: Smaug » 2008.09.30. 17:31

Mire jó a gumizsinór a babámban?

A babát összetartó gumizsinór feszülése fontos tényező a baba pózolhatóságában, és abban, hogy mennyire könnyedén tartja meg az adott pózt. Egy laza huzalozású baba ernyedtebb és nehezebb elérni, hogy a saját lábán álljon, de jobban hozzáidomul a gazdájához, ha az kézbe veszi. Szorosra húzott zsinórral rúghatnak, vagy üthetnek ahogy a gumi pozícióba ugrik, de jobban állnak és többféle pózt képesek megtartani. Minden babának megvan az ideális feszessége - ami akár a tulajdonos igényeitől is függhet - ezért nem árt kísérletezni kicsit a baba összefűzésével.

Továbbá a gumi sajnos nem örök életű, idővel meglazulhat, vagy veszíthet rugalmasságából. Ilyenkor szükség lehet a feszesebbé húzására, vagy akár a teljes lecserélésére, amihez a baba teljes szétszedésére is szükség lehet.

Feszesebbre húzás

A baba fejtetejét, vagy - kialakítástól függően - arctábláját levéve a gumizsinór feszességét is lehet állítani egy-egy csomó megkötésével, azonban ez feszülő gumi mellett - főleg nagyobb babák esetében - egy nehézkes feladat, egyszerűbb teljesen szétszedni a babát hozzá. A szétszedésről már esett szó egy korábbi fejezetben, ezért itt nem írom le újra.

Összerakás

A baba összerakásához szükség van pár szközre, amit érdemes már a kezdő babatulajdonosnak is beszerezni - egy szalag (cipőfűző, selyemszalag, stb.), amit a gumiba beleaksztva átvezetheted az adott testrészen, a már befűzött testrészek rögzítéséhez csipesz, érfogó, ceruza, vagy fémrúd ízlés szerint, illetve szükség lehet kisebb, vagy bonyolultabb mechanikájú babáknál fémdrótra, vagy speciális összefúző kampóra is. Képekkel illusztrált összefűzési útmutatóért érdemes elolvasni az alábbi témát:

viewtopic.php?f=32&t=758
Ford.: Smaug; eredeti: BJD_WTF
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Vissza: Útmutató

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég