Tetoválások és testékszerek

Átfogó útmutató a BJD-k világáról

Tetoválások és testékszerek

HozzászólásSzerző: Smaug » 2008.09.30. 17:42

A személyre szabás magasiskolája

A különböző piercingek, tetoválások a legegyszerűbb, egyben legolcsóbb megoldásai annak, hogy a babád egy teljesen más oldaláról mutatkozzon meg.

Tetoválás

Tetováláshoz gyári mintákat vagy akrilfestéket szoktak használni, csak arra kell figyelni, hogy a már a baba bőrén lévő, kész minták mindig alaposan le legyenek fújva matt lakkal.

A legegyszerűbb módja egy BJD tetoválásának az, ha a boltban kapható, emberre tervezett verziót használod - a körömre valók különösen előnyösek viszonylag kis méretük miatt. A tetoválás felrakása előtt a kívánt testrészt le kell fújni matt lakkal, hogy védjük a baba anyagát és megfelelő felületet biztosítsunk a tetoválás számára. Érdemes először minél több pozíciót kipróbálni, hogy állna a legjobban a minta, főleg ha ízülethez közel szeretnéd felrakni. Ha ez megvan, ragaszthatod is a mintát - ugyanúgy kell, mintha emberi bőrre tennéd (csak nyomás és egy kis víz). Mikor megszárad, legalább egy réteg lakkal fedd be, de több réteg jobban védi a mintát és tovább megmarad.

Természetesen magad is festhetsz egyedi mintát a babádra, ugyanúgy, mint egy afcfestés esetében. De ne feledd, csak olajmentes anyagokat használj - legjobb az akrilfesték, Mr. Super Clear matt lakkal. Először halványan vázold fel a körvonalakat valamilyen akvarellceruzával, és ha már fested, vigyázz, hogy ne legyen túl sűrű a festék, mert összecsomósodhat és elrontja az egész munkádat. A száradásra bőven hagyj időt, győződj meg róla, hogy teljesen megszáradt, mielőtt lefújod lakkal - minél több réteggel, annál jobb.

Testékszerek

A piercingek, fülbevaló felhelyezésére is két lehetőség van: ragasztás vagy fúró. Ragasztóként csak vízzel oldható ragasztót használj - legjobbak a gyerekeknek készült iskolai ragasztók, amelyekre rá is van írva, hogy ruhából kimosható. Viszonylag könnyű olyan kis karikát, gyűrűt találni amit a BJD orrához, szájához ragaszthatsz piercingként, és ez akár átmeneti legoldás is lehet, hiszen vízbe áztatva a testékszer nyomtalanul eltávolítható.

De mi van, ha valódi fülbevalót szeretnél neki? Erre a legjobb megoldás a körömfúró. Használhatod magát a fúrószárat, vagy egy kisebb fúróhoz is rögzítheted. Először jelöld meg, hová szeretnéd a lyukat, nézd meg hogy a fúrószár egyenesen áll-e, és ami nagyon fontos: győződj meg róla, hogy ha így rakod majd be a fülbevalót, az nem fog hozzáérni a fejhez és felsérteni azt, és hogy egyáltalán lesz-e elég helye a fülbevaló végének a baba füle mögött.

Ha már minden előkészületet megtettél, ideje fúrni - de csak óvatosan! Olyan lassan haladj, ahogy csak tudsz, mert egyetlen pillanat kell csak, hogy maradandó károsodást okozz. De ha lassan fúrsz, több esélyed van arra, hogy felfedezd az esetleges hibákat, még mielőtt azok megtörténnének. A legtöbb babafül-lyukasztás minden probléma nélkül sikerül, úgyhogy nyugodtan vágj bele, csak győződj meg róla, hogy a fúrószár tényleg nagyon-nagyon vékony.


Ford.: moniee; eredeti: BJD_WTF
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Vissza: Útmutató

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron