Csalók

Cégek listái, hasznos linkek, jó és rossz tapasztalatok

Csalók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2008.12.07. 15:20

Nyah, csak nekiállok összeütni egy listát azokról a cégekről akik mások babáit másolják le. Vannak, akik teljes kínálatulat így szerzik, de lesz olyan cég a listán, ahol csak egy-egy baba (általában a kezdeti időkből) lopott - náluk természetesen a többi baba miatt nem kell aggódni^^

KOPPINTÁSOK

Forever doll - Az első ismert koppintó cég - Volks MSD-ket másolt 2002 környékén. Ügynökökön és Yahoo!Japan aukciókon keresztül terjesztették a babákat, melyeknek az anyaga törékeny és porladó volt. Csiszolni sem lehetett őket, mert a színes rész alatt fehér volt a gyanta. Volks sikeresen bezáratta a céget.

Lolidoll/Babydoll - Ebayen árul Volks, Luts, Dream of Doll, Latidoll és Elfdoll koppintásokat, illetve Dolkot Kiss és Dollshe Hound másolatát. Volks megpróbálta bezáratni, de mivel a cég kínai bázisú, ezért nem mentek sokra vele.

Laura's Dreamdoll (LDD) - Volks Isao Nanjou-ját egy az egyben lemásolták és újraöntötték az SD13 fiú és lánytesteket is. Gyanítják, hogy Domuya fejek is szerepelnek a listájukon. Ebayen árulnak.

Dongmp_hk - Csináltak egy 27cm-es obitsu/dollfie dream hibridet, szürkére festették és eredetiként akarták terjeszteni.

Hao Angency Dollhouse/Haoshe - Luts, Unoa, Iplehouse, Fairyland, Dream of Doll és DIM kpoointások. Nem is próbálják sajátként eladni, büszkén reklámozzák, hogy ezek koppintások, amiket olyan bőrszínben készítenek amilyenben akarja a vevő. Taobao-n árulnak (kínai ebay), és több cég is próbálja leállítani őket a kínai BJD gyűjtők segítségével.

brandshopping-2008/under.woman/mybayer2008 - Gyakran változtatja a nevét ebay-en, mert el szokták kapni, de vissza-visszatér, jelenleg a mybayer2008 nevet használja. Egy szerencsétlen beleesett a hálójába és így fényképes bizonyíték van a szörmedvényről amit árul: újraöntött Volks fejek AOD testen (illetve ha jól látom most már teljes újraöntött AOD babák). A reklámképek Yahoo!Japan aukciókról lopott gyönyörű magánfestések, amiknek semmi köze nincs a valósághoz. A tőle érkező baba repedt, buborékos, össze nem illő részekből áll, még a feje sem illik a testre és az arcfestés foltos, elmázgált.

saidee88 - Ő nem koppintásokat árul, hanem lopott AOD babákat. AOD többször felkérte hogy függessze fel a tevékenységét, de saját bevallása szerint ő nem csinál semmi illegálisat (már azon kívül, hogy lop)

Phantomdoll - A két 60cm-es fiú, Korat és Siamese részben másolat: a testük a régi Happydoll/Angelregion Fair fiútest Luts kezekkel. A fejek eredetiek, csakúgy mint Phantomdoll egyéb babái.

Dollmore - A Model Doll fiútesteket Dollshe fiútesteiről másolták. Eleinte ezt nem tagadták, de mikor Dollshe követelni kezdte hogy hagyják abba a Model fiúk gyártását visszakoztak. Végül bírósági határozat született, hogy Dollmore elég részletet változtatott meg a Dollshe testhez képest, hogy eredetinek tekinthessék a babát.

Dollzone - pályájuk kezdetén lemásolták Cerberus Project Woori-ját és Lynn néven árulták. Mikor kiderült a turpisság visszavonták a babát, de néha másodkézből még fel-fel bukkan egy-egy Lynn. Felmerült a gyanú, hogy az első 70cm-es fiútestük Volks SD16 testének a másolata, de ez nem került bizonyításra, és Volks felhagyott az üggyel (viszont megszüntették az SD16 fiúvonalukat)

Luts - szintén egy korai botlás, az egyik első babájuk kísértetiesen hasonlított egy Volks lányra. Mikor erre felhívták a figyelmüket, elnézést kértek és azonnal abbahagyták a fej forgalmazását (bár a kacsintós változatot továbbra is árulták)

Ningyo Moe - nagyon friss cég, még csak most nyílnak. Külön felháborító, hogy fórumot hoztak létre ahol a tagjaik szavazhatnak, hogy melyik babákat szeretnék koppintva látni. Az első két áldozatuk a tervek szerint az Unoa lányok és a Senior Delfek lesznek, ezenkívül ártó szándékaik vannak Soom havi limitáltjaival szemben is (az újakkal - szerencsére a régiekhez már nem tudnak hozzájutni).

Dollfie's Fashion Island / wyr1234567 - Nos, ő sem koppintásokat árul sőt, Angel of Dream és Abio Angel hivatalos terjesztőinek egyike, és mint ilyen, megbízható ebay árus. Hogy miért érdemli ki hogy ott legyen mégis? Ebay boltjban árul Asleep Eidolon és Angell Studio babákat - méghozzá a hivatalosan meghatározott ár alatt. Ezeket a babákat illegálisan szerzi be (ő maga vallotta be), és mindkét cég kijelentette hogy nem a hivatalos terjesztőjük, nem tudnak a babáira garanciát vállalni és kérik, hogy ne vásároljunk tőle AE vagy AS babákat. Többen voltak már akiknek emiatt nehézségekben volt részük - bár előnyére legyen mondva, az illetők mindig megkapták (hatalmas késéssel) a babáikat, vagy visszakapták a pénzüket. Ha valaki Asleep Eidolon, vagy Angell Studio babát szeretne, inkább vásároljon az egyik hivatalos terjesztőjüktől.

BJD Addict - Sajnos mostanra a hamisítás olyan méreteket öltött, hogy már pofátlanul az eredeti babacég megnevezése nélkül az ő saját hivatalos képeiket használva árulják a babákat. Mivel arcfestést is ígérnek az árért (márpedig egy hivatalos Luts arcfestésért őhozzájuk kéne fordulni, mert a festőművészük stílusát nem tudják lekpoointani - pláne nem ennyi cégnek és magánembernek...ugyanis a Volks fejek egyedi festések) ezért könnyen meglehet hogy nem is küldenek semmit a pénzért cserébe.

BJD Baby - akárcsak a fenti, pepitában, kicsit más babaválasztékkal. Nem fogom egyiknál sem felsorolni hogy mely cégeket hamisítják, mert még valakinek felkeltené az érdeklődését.

EGYÉB CSALÓK

Moggie's toyshop /Moggie61 ebay-en - Ausztrál BJD ügynök/kiegészítőárus, aki 2008 tavaszán megszűnt teljesíteni a vásálók kéréseit. A pénzt átvette, viszont nem rendelte meg a babákat a cégektől és nem válaszolt. Áldozatai közül páran azóta sem kapták vissza a pénzüket.
Szerk.: Moggie visszatért és igyekszik jóvá tenni a károkat amiket okozott, bár ez nem halad túl gyorsan mert pár személyes tragédia is nehezíti a helyzetét. Ettől függetlenül a világért sem rendelnék tőle, mert már nem először játszotta ezt el és már a személyes gondjai előtt eltűnt a vásárlói pénzével.
Szerk.2: Moggie újra eltűnt a világ színéről, a tartozásait még mindig nem fizette ki és az új rendeléseket - amiket pár naiv és jóhiszemű ember rendelt rajta keresztül - sem adta le. Dollzone ugyan mindent megtesz hogy ezek a szerencsétlenek is megkapják a babáikat, de Moggie örökre elásta magát.

Pretentious Resin (Robin) - AOD ügynök volt, aki úgy döntött, hogy lelép a pénzzel ahelyett hogy megrendeli a babákat AOD-tól.

Bohemianmermaid / dollgypsy - Lopott szabásmintákat árult ebay-en és mindenkit aki negatív véleményt írt róla megfenyegetett.

Hieru/Reve en Poupee - Rendkívül hosszú várakozás után a fél csapat rossz minőségű ruhákat kapott, a másik fél pedig azóta is vár a rendelésére.

Laidoll - Egy idő után megszűntek teljesíteni a rendeléseket, csak Paypal reklamáció hatására mozdultak meg. Időnként egész földrészeket tévesztettek a csomag megcímzésében (USA-ba küldték Európa helyett)

Magic Tailor - Ebayen van kiegészítőboltja és gyanúsan gyakran "vesznek el a postázás közben" a csomagok amiket küld. Paypal reklamációra általában visszaadja a pénzt, de magától csak hitegeti a vevőt, hogy újra elküldte a tárgyat. A zippzár nem mindig működik a csizmákon. Viszont a vásárlók kb. fele meg elégedett vele...

Charles Creature Cabinet - Charles BJD hobbiban töltött idejének felét tisztességes cégként töltötte, de 2009 óta, állítólag magánéleti problémák miatt elkezdett késni a megrendelésekkel, majd egyre több hibás, vagy hiányos babát/szettet küldött ki és végül 2010-ben abbahagyta a megrendelések teljesítését. A megrendelők hosszú hónapokig várakoztak, illetve rendőrséghez fordultak. Egy csapat, DoA-n összefogott embernek sikerült a túszul ejtett babák nagy részét megszerezni, hála egy rendkívül odaadó Holland babagyűjtőnek, de vannak akik azóta is a babáikra várnak. 2011. Márciusban Charles egy új limitált alkotással tért vissza, állítólag sikeresen lehetett tőle vásárolni, és később azt tervezi, hogy Jpopdolls-on keresztül újabb limitáltakat is megjelentet. Továbbra is legyetek extrém óvatosak, hiszen a már kész, kiöntött babákat nem bírta kipostázni a legutóbb.

Dollfair - Dollfair Narindoll és sok kisebb babakészítő művész nemzetközi ügynöke volt. 2010. tavaszán Bimong és Narindoll között pereskedés kezdődött. Dollfair mindeközben lelkesen gyűjtötte a megrendeléseket és a pénzeket, de ezeket nem továbbította Bimongnak. Így 2010. tavasz óta egyetlen megrendelt babát sem kaptak meg a babagyűjtők, sem Dollfair-en, sem Narindollon, sem Bimongon keresztül. Dollfair többeknek visszaadta a pénzét 2010. októberben, hosszú csúszások után, azonban a limitált Neferti megrendelőit tovább hitegette, hogy megkapják a babáikat, majd eltűnt a föld színéről. A megrendelők jogi útra terelték a helyzetet, mindeközben Bimong új boltot nyitott és minden Neferti rendelést saját pénzből készített el, illetve csatlakozott a Dollfair elleni feljelentéshez, hiszen ő a legnagyobb károsult. Ezután szépen sorban minden babakészítőtől napvilágot láttak a Dollfair-es problémák - volt akinek nem továbbította a jutalékát, volt akinek nem volt hajlandó visszaadni az eredeti szobrát és volt akinek nem fizette ki a babakészítés költségeit. 2011.04.26-án az utolsó babakészítő, akivel még kapcsolatban állt is bejelentette, hogy többé nem dolgoznak együtt. Ennek a témának az 5. és 6. üzenetében listázott babacégektől csak akkor vásároljatok, ha meggyőződtetek, hogy NEM Dollfair-en keresztül rendeltek. Ez sajnos többük esetében lehetetlenné teszi a babarendelést...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Smaug 2012.05.29. 19:27-kor.
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2009.03.12. 13:24

Őszinte sajnálatomra ezt a részleget is frissíteni kellett...

brandshopping2008 új nevet vett fel, és egy új cég (Ningyo Moe) is felütötte a fejét.

Történelmi adatként hozzáadtam még Luts első botlását és Dollzone másik kétséges esetét.

Szerencsére ezek a másolatok leginkább a kínai piacot célozzák meg, viszont aggasztó, hogy mi történhet, ha egy mit sem sejtő kezdő vesz egy ilyen babát és később esetleg eladja, mintha eredeti lenne (hiszen nem is tudja hogy nem az). Esetleg ha rájön/eleve tudja hogy másolatot vett és vissza akarja kapni a pénzét (netán profitot is akar rátenni) és eladja eredetiként, az eredeti baba árán egy szerencsétlen áldozatnak.

Éppen ezért, ha másodkézből vesztek babát, mindig próbáljatok meggyőződni az eredetiségéről. A másolatokról képen nem mindig lehet megállapítani, hogy nem valódiak (bár életben mindig picit kisebbek az újraöntés miatt) - de sok cég küld eredetigazoló papírokat vagy szériaszámot a babáikkal, és az ízületek csatlakozásánál, fejek belső részénél egyértelműen szoktak látszani a hibák amelyek a részek pontos illeszkedését is akadályozzák.

Kínának sajnos nincsenek törvényei, melyek meggátolnák a koppintó cégek létrejöttét (kommunista nézőpontjuk szerint minden mindenkié), viszont a Kínai babagyűjtő közösségek felvették a harcot ellenük. A bojkott abból áll, hogy az arcfestők és egyéb árusok nem üzletelnek olyan cégekkel vagy magánszemélyekkel, akik bármikor is kapcsolatba léptek Lolidoll-lal, vagy egyéb koppintó cégekkel. Ha valaki ezen cégek linkjeit kéri, megtagadják a választ.

És mindig tartsátok észben - ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg tényleg nem igaz. Ha bárkinek kétségei vannak egy babacéggel/ebay bolttal kapcsolatban, nyugodtan kérdezzen itt a fórumon, vagy akár privát üzenetben a moderátoroktól és mindent megteszünk, hogy kiderítsük a valóságot.

Senki nem érdemli meg hogy a kezei között porladjon szét a babája, vagy hogy maradandó egészségkárosodást szenvedjen egy hamisítvány miatt...
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2009.07.15. 18:07

Még egy frissítés...:(

Sajnos Dollfie's Fashion Island / wyr1234567 is felkerült a listára - bár itt a fórumon is van aki rendelt tőle és szerencsésen megérkezett a rendelése. Ettől függetlenül illegálisan szerzi be (és időnként téves információval hirdeti) az Angell Studio és Asleep Eidolon babákat, amiket árul, mi pedig nem akarjuk megrövidíteni az eredeti alkotókat.
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2011.01.02. 13:19

Újabb frissítés. Mély bánattal látom, hogy a 2010-ben feltett két új csaló - Charles Creature Cabinet és Narindoll/Dollfair/Bimong - mind tisztességtudó babakészítőként kezdték a pályafutásukat, nagy rajongói körrel és megbízható szolgáltatásokkal.

Ezért kérek mindenkit, hogy még akkor is ha jó hírű babacégről van szó, mindenképpen olvasson utána a friss véleményeknek, és nézze meg hogy mikor érkezett haza legutóbb baba attól a cégtől. Ha 2-3 hónapja senki nem kapott babát, inkább érdemes elkerülni a boltot. És emellett kérek mindenkit, hogy egyelőre Limhwa babákat is csak nagy körültekintéssel vásároljatok (vagy inkább halasszátok el/keressetek más forrást), ugyanis a nemzetközileg elérhető Limhwa oldal tulajdonképpen Dollfair kezében van és ők intézik a rendeléseket - márpedig Dollfair 2010. November óta nem kommunikál a vevőivel és tartozik pénzzel/babával másoknak.
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2011.03.02. 00:10

Újabb információk láttak napvilágot Dollfair és Bimong ügyében.

Az általánosan elfogadott verzió jelenleg az, hogy bár Dollfair felvette a rendeléseket és a pénzeket, ezeket nem (vagy csak minimális részben) továbbította Narindollnak/Bimongnak. Továbbra sem hajlandó kommunikálni a vevőkkel akiknek a pénze nála van és kiderült, hogy több babakészítőnek is meggyűlt vele a baja, akiknek a babáit korábban rajta keresztül lehetett megvásárolni. Ezért kérlek ne rendeljetek az alábbi babák Dollfaires oldalairól sem:

Sleetwealth Briar - Dollfair öntötte volna a művésznő babáit, ebből annyi lett, hogy most nem tudja visszaszerezni az eredeti szobrát Dollfairtől. A korábban leadott és teljesített rendelésekből nem kapta meg a jutalékát.

Supia - Supia már 2009 óta saját honlappal rendelkezik, és Dollfairnek már nincs engedélye a Supia babák terjesztésére. Ettől függetlenül még mindig aktív és használható az oldal ahonnan tőlük lehetne rendelni. És ez a magyarázat a rejtélyre, hogy miért is van kb. 3 különböző Supia honlap, amik hol vannak, hol nincsenek.

My Dolling illetve Lillycats (Cerisedolls) szintén nem egyezett bele, hogy Dollfair a babáikat árulja, bár az ő babáik is rendelhetők (voltak).

Jelenleg egyetlen babacég nem távolodott el tőlük, és ez Limhwa, akiknek továbbra is ők szervezik a rendeléseket. A Linhwa babák eddig is nagyon lassan érkeztek, de mostanában még lassabb a készítés és a fenti helyzetre tekintettel én óva intek mindenkit hogy a közeljövőben Limhwa babát rendeljen.

Mindenközben Bimong ígéretet tett, hogy a Dollfair által megkárosított vevőket kárpótolja, bár ő is át lett verve (ahogy korábban írtam, nem jutott el hozzá a babákért kifizetett pénz). Listát vezet róluk és önköltségén elkészíti nekik a megrendelt fejeket (főleg Neferti), illetve babákat, csak jelentkezni kell a honlapján valamilyen bizonyítékkal, hogy Dollfairnél rendeltek és nem kapták vissza a pénzüket. Már igen sok károsodottnak elküldte a babáját, illetve a friss rendeléseit is úgy tűnik, hogy megfelelően teljesíti. Ez mindenesetre azt támasztaná alá, hogy Bimong valóban egy az áldozatok közül és nem része a csalásnak, de azért még fennhagyom míg minden tisztázódik^^
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2011.04.26. 12:36

Limhwa kissé lemaradva, de ma szintén hivatalos bejelentést tett, hogy végleg elveszítette a kapcsolatot Dollfair-el és a legutóbb leadott rendelések nem lettek kifizetve neki, így nem tudja elkészíteni a babákat. Felszólította Dollfair-t hogy adja vissza a vevőknek a pénzüket és mostantól Limhwa babákat sem lehet Dollfair-en keresztül rendelni.

Sajnos ez azt is jelenti, hogy Limhwa babákat egyáltalán nem lehet rendelni, mert Dollfair volt az egyetlen nemzetközi út a művésznőhöz :(
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2012.01.22. 15:14

Limhwának újra van hivatalos terjsztője - Junky Spot! Rajtuk keresztül nyugodtan lehet rendelni, nincsenek Dollfair-el kapcsolatban ;)

Mindeközben a Bimong szituáció megint negatív fordulatot vett. Bimong úr balgán felvett egy csomó rendelést, miközben saját költségén rendezte Dollfair szemetét és így sikeresen elhavazta saját magát és nem tudta teljesíteni az - immár saját honlapján leadott - rendeléseket. 2011. Novemberben Egy D-Storic nevű vállalkozás vette végül át a teljes Bimong-ügy rendezését, függő rendelésekkel és minden szervezéssel együtt, míg Bimong maga a szobrászatra koncentrál.

A gond csak az, hogy D-storic korábban nem létezett, nincs neki semmilyen referenciája és így akármi lehet a háttérben. Akár egy nagy átverés is. Egyelőre akiknek függő rendelésük van még reménykednek, 1-2 ember meg is kapta a babáját (kb. 12 hónap várakozási idővel), de én mindenkit óva intenék a rendeléstől!

Majd ha esetleg már minden függő rendelést teljesítettek és látszik, hogy az újakat időben postázzák. 2013 előtt szerintem semmiképp nem érdemes Bimong vagy D-Storic rendelésbe belevágni. Ezért nem is adom meg nektek a linket ;)
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Shinku » 2012.05.04. 18:49

Újabb csaló.

http://www.aliexpress.com/fm-store/9085 ... -Doll.html

Az árak és kiírásai (SD megnevezés az MSD babáknál vagy fordítva, stb.) alapján én biztosra veszem, hogy csaló. Ezenkívül hülyeségek vannak beírva az adataihoz is, "Mr. Jackie Chan"? OMG o.o xD meg Alibaba Manufacturer... most komolyan melyik cég adna magának ilyen nevet? xD

Eddig úgy látom, hogy nem vettek tőle semmit és nincs nagy népszerűsége, de azért gondoltam beírom. :)
Itthon: Alvin (AR - Cien) ● Letuchaia (CD - Vampire Beau) ● Wayne (SD - Shaun) ● Illinois (MNF Chloe) ● Lulu (MNF Ante) ● Ren (MNF Elf Shiwoo) ● Caro (MNF Miyu fej)
▪ ▪ ▪ Blog
Avatar
Shinku
 
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2009.10.19. 17:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Arisa » 2012.05.04. 20:02

Eleve Luts babókat csak a Lutstól lehet megvásárolni (vagy second hand-ből) >.>
Gyűjtögetünk rá: Kurokawa Kaoru (Luts Kid Delf Ani Boy)

Inuyama-san tartalma: $ 50 (oh jeh >____>)

majd ha leérettségiztem és lesz pénzem: Hideaki Ren (Immortality of Soul M)
Avatar
Arisa
 
Hozzászólások: 349
Csatlakozott: 2010.12.04. 13:53
Tartózkodási hely: Wonderland *-*

Re: Csalók

HozzászólásSzerző: Smaug » 2012.05.29. 19:25

Mostanra már annyira elmérgesedett ez a hamisítás dolog a hobbiban, hogy a legnagyobb babacégek szinte kivétel nélkül közzétettek már hivatalos nyilatkozatot, melyben arra kérik a gyűjtőket hogy ne vegyenek illegális babát és minden esetben nézzenek utána ha terjesztőt választanak.

Ez végtelenül elszomorít. Öt éve, amikor a hobbiba csöppentem még néha-néha bukkant csak fel egy-két hamisító, ráadásul könnyen észrevehető, silány portékával és szerencsére főleg Volks babák ellen - Volksnak pedig jobbára megvolt az anyagi háttere hogy intézkedjen ellenük. De a többiek közül még a "nagyobbak" is eltörpülnek Volks mellett - és nincs hátterük hogy belebonyolódjanak egy esetleg nemzetközi jogvitába.

Ma már egy babakészítő sincs biztonságban - és jobb ha észben tartjuk: a BJD szobrászok közül egy sem milliomos, nem keresik halálra magukat. Ha hamisítványt veszünk, azzal elvesszük a kenyerüket, nem lesz profitjuk és tönkre fog menni a cégük. >.<*

Aki pedig éhen halt, az nem fog szépeket szobrászolni nekünk. :'(

Ps.: Az Aliexpress-t azért nem listázom, mert ők lényegében egy mindenféle nagykereskedés gyűjtőoldala. Szóval nem ők forgalmazzák, ők csak kb. olyanok mint az ebay - csak nagykereskedésben. Valójában valamelyik csalócég tette fel oda is a babákat, de pl. DIM hivatalosan is képviselteti magát az Aliexpress-en.
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Következő

Vissza: Cégek és Linkek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron