Japonica (shopping service) tapasztalatok

Cégek listái, hasznos linkek, jó és rossz tapasztalatok

Japonica (shopping service) tapasztalatok

HozzászólásSzerző: Gigi Holy » 2014.03.25. 11:20

Mit rendeltél?
Volks YoSD Cool Kyoto Megu full set

Mikor rendelted?
2014. március 16. vasárnap este küldtem el paypalon a licit összeget Japonicának, és a megrendelő e-mailt is akkor küldtem el. (A kiszemelt mbokos aukcióból ekkor kevesebb mint 1 nap volt háta)

Milyen volt a kommunikáció, milyen gyorsan válaszoltak neked?
Hétfőn kaptam visszaigazolást a bid-ről (licit), majd később a megnyerésről is. Amikor megérkezett a csomagom hozzájuk (19.) írtak, hogy várjak pár napot a vég számlára, 20-án küldték a végszámlát, kifizettem, 21-én pénteken feladták, és 24-én hétfőn itt is volt a csomag.

Mennyire lehetett könnyen fizetni?
Paypalal először a licit összeget el kell küldeni, majd a végszámláról paypal invoice-t küldenek.

Mennyi idő alatt készült el a rendelésed?
Másodkezes piacról vettem (Mbok)

Véleményed szerint a minőség megfelelt az árnak?
Tökéletes, valóban bontatlan full szettet kaptam, ahogyan az eladó leírta az Mbokon.

Úgy nézett ki, mint a céges képeken?
Abszolút, még szebb is!

Elégedett vagy a rendelt tárgyakkal?
Nagyon!

Ha nem voltál elégedett, mit tett a cég hogy ezt orvosolja?
Sajnos amennyiben probléma van, a shopping service (Japonica) nem vállal semmilyen felelősséget. Ezért ezt a rizikót fel kell vállalni, ha őket akarja az ember használni japánból való vásárláskor.

Rendelnél ettől a cégtől máskor is?
Már nagyon sokszor vásároltam velük, de ez az első BJD-s vásárlásom. Eddig nagyon elégedett vagyok, Volks kezeket fogok még rendelni velük a Yahoo Japan-ról.

Másodkézből vennél ennek a cégnek a termékeiből? -

Szállításkor mekkora értéket írtak a csomagodra /kérted-e ezt tőlük?
Kértem igen, hogy 3000 yent írjanak rá, és írják rá hogy ajándék. Ők "Personal Use" feliratot szoktak ráírni.

Egyéb megjegyzések:
Shopping service-el japánból rendelni nem rizikó mentes. Néha viszont DoA-n annyira elszállt árak vannak, vagy egyáltalán nem beszerezhető valami, hogy érdemes kinézni a japán másodlagos piacra is. Én már nagyon régóta nézem a DoA-s Volks YoSD 4 sisters eladásokat, és eléggé elkeserített mind árilag, mind minőségileg amit láttam. Ezek után kezdtem el tudatosan keresni és lekövetni a japán 4 sisters aukciókat. Első nagyon fontos dolog, hogy amikor nincs a babáról kép, azt a japánok nem igazán merik megvenni. Az Mbok amúgy is a mobiltelefonos piac, így a képek elég ratyik sokszor. BJD-t amúgy Yahoo Japan-on többet találhat az ember.
Amikor eldöntöttem, hogy akkor itt az idő, akkor úgy kezdtem, hogy kigyűjtöttem mindkét piacról az összes YoSD 4 sisters-t. Akkor hétvégén 3 volt. Egy basic Nana, dobozos kép, egy Megu egyértelműen használt, kicsit kócos parókával, babás kép, és egy full szett, a leírás szerint érintetlen, és egy pici kép a dobozról. A legdrágább, 95.000 yen a basic Nana volt, ezt szinte azonnal elvetettem, babáról sem volt kép, leírás sem volt meggyőző, és 2008-2009 között készült. (amúgy nem vette meg senki, és az eladó azóta felemelte az árát 105.000 yenre, ez néha működik a japánoknál..)
Két versenyző maradt: Az olcsóbb, használt Megu basic, és a full szett. A basic Megu 10.000 yennel olcsóbb volt, mint a full szett, és volt a babáról kép. Bevallottan használt volt, de jó állapotú, viszont 2008-2009-es. A full szettesről csak a dobozról volt egy kis képe, leírásban az "érintetlen", "új" szavak szerepeltek, és a Cool Kyoto event 2011 évben volt. Ebből a szettből összesen 800-at adtak ki. Hosszan végiggondoltam (DoA-s árakat is figyelembe véve) a döntésemet, és végül a full szettre küldtem a kikiáltási ár + 1.000 yen licit összeget. Ami még az eladó hitelessége mellett szólt, hogy több bontatlan Volks full szettet árult, a minősítése 155 pozitív, és 1 negatív volt (2008-ban kapta, mert nem volt internete, és nem tudott gyorsan kommunikálni), és valaki kérte tőle, hogy adja neki olcsóbban a full szettet, és valamiért nem vitte el (ezt a kérést is el tudtam olvasni a kommunikáció részben), és ezt végül én használtam ki. :D

Amire a japán másodlagos piacon figyelni érdemes:
Az eladó más eladó tételeinek listája, az eladó minősítését, a termék leírását, esetleg az eladandó terméknél a "kérdések és válaszok" részt.
A shopping service nem vállal felelősséget a megnyert termék hibáira. Csak a meglétére. (shopping service felhasználója mindig pozitív feedbacket ad az eladóknak, kivéve ha az áru nem érkezik meg hozzájuk.)
A shopping service figyelmeztet, ha rossz minősítésű eladótól szeretnél vásárolni.
A fizetendő összeg összetétele: Licitálandó összeg, japánon belüli posta, shopping service fee, EMS, paypal fee.
Avatar
Gigi Holy
 
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2012.11.09. 20:43
Tartózkodási hely: Watford (UK)

Vissza: Cégek és Linkek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég