[Témafotó] Játékszabályzat

[Témafotó] Játékszabályzat

HozzászólásSzerző: Fujimiya Aya » 2009.09.16. 20:27

Több babás fórumon láttam már, hogy különféle témákban fotós versenyeket hirdetnek meg a babák között, és szavazással lehet eldönteni, hogy a beérkezett művek közül a többiek melyiket tartják a legötletesebbnek, legjobbnak stb. Úgy gondoltam, hogy mivel már elég sok baba van nálunk is, esetleg megpróbálhatnánk valami hasonlót összehozni.

Smaug az áldását adta rá (ő javasolta, hogy ezentúl ezt az alfórumot használjuk erre a célra), így ezúttal veszem a bátorságot, és megnyitottam rögtön három topicot is a témában. *blush* Ha Nektek is tetszik és sikeres lesz, több is követheti majd. ^^

TÉMAFOTÓ JÁTÉKSZABÁLYZAT

1. Minden babáról egy fotót küldhettek be témánként. Válasszátok ki, hogy melyiket tartjátok a legjobbnak, és csak azt az egyet töltsétek fel a megadott témafotós topicba. Ha olyan a téma, hogy több baba is szerepelhet rajta (pl. szerelem), akkor is csak egy közös képet kérünk.

2. A témafotóhoz minden eszköz, alapanyag felhasználása megengedett. Elő a kreativitással és az ötletekkel, és máris lehet bányászni a szekrények, padlások és az ágyneműtartók mélyén heverő "kincsek" után. Fotózni természetesen lehet kint és bent, hiszen akár egy lakásban is el lehet hitetni, hogy a baba épp a strandon van, csak jó kiegészítők és persze világítás kérdése.

3. Az elkészült fotókat bármilyen képszerkesztővel és egyéb eszközzel lehet manipulálni, díszíteni, javítani, módosítani. Aki akar, él ezzel a lehetőséggel (sok esetben hatalmasat tud dobni egy-egy képen néhány csillag, glitter vagy szívecske, persze túlzások nélkül), de akinek erre nincs lehetősége, ugyanezt a hatást elérheti más eszközökkel, alapanyagokkal is.

4. A feltöltés előtt a képeket kérjük átméretezni. Akinek ez nem megy, szívesen segítünk. A témafotók nem lehetnek nagyobbak ennél a méretnél: 600 x 450 pixel.

5. Egy-egy témafotó elkészítésére és feltöltésére mindig egy hónap határidőt szabunk, de a határidő lejárta után is még fel lehet tölteni képet. Így ha valaki lemaradt a játékról vagy nem volt rá ideje, később is bármikor feltöltheti a fotóját.

6. Kérjük, hogy a témafotós topicokba ne írjatok véleményt, kritikát, kommentet, csak a képeket töltsétek fel majd egymás alá. Így később egyszerűbb lesz a fotók nézegetése, összehasonlítása stb. Természetesen sztorit, infót, érdekességet a kép elkészüléséről ugyanabba a hozzászólásba, ahová a képet beillesztitek, örömmel vennénk. A véleményezésre, építő jellegű kritikára használjátok a [Témafotó] Kritikák, vélemények a témafotókról topicot. A témafotózást játéknak és nem versenynek szántuk, így a feltöltött fotókat nem kell majd rangsorolni, nem fogunk róluk szavazni stb.

7. Témafotó ötletek lehetnének:
- évszakok (mondjuk nyári vagy téli hangulatú fotók)
- események (mondjuk halloween, farsang, karácsony vagy húsvét stb.)
- színek (ezüst, rózsaszín, kék stb. hangulatú képek - a babák és a környezetük is ugyanolyan színben)
- korok (ókori stílusú fotók, viktoriánus jellegű fotók stb.)
- ruházat (babák kalapban, szemüvegben, hálóingben, hosszú hajjal stb.)
- állatos fotók
- természet (babák virágokkal, levelekkel, víz mellett)
- foglalkozásom ... (baba mondjuk orvosi köpenyben, tanárként, bohócként stb.)
- étkezés (teázás, süti, gyümölcsök stb.)
- szerelem (két baba együtt, vagy egy baba vágyódik egy másikra stb.)
- természetfeletti/fantasy stb. (babák tündérként, boszorkányként, vámpírként stb.)
- otthon (babák olvasnak, fürdenek, főznek, takarítanak stb.)

8. Új témát bárki feldobhat bármikor, ha van kedve. De azért arra lehetőleg ügyeljetek, hogy ha már egyszerre több témafotó játék is aktuális, akkor várjátok meg, míg a határidők letelnek, és úgy hirdessetek újakat, hogy ne legyen káosz. (Én úgy gondolom, hogy egy hónapban egy-két témafotó játéknál ne fusson egyszerre több, de ha van rá igény, akkor csak hajrá. ;) )

Új témafotó játék esetén mindig új topicot nyissatok az alábbi minta alapján:

[Témafotó - 2009. hónap neve] A témafotó rövid címe.
Minta: [Témafotó - 2009. november] Babák gyertyával

Értelemszerűen a hónap neve mindig az aktuális, hogy tudjuk, melyik témafotó játék melyik után jön időrendben.
A témafotó rövid címe két-három szó legyen csupán, majd a topic kezdő hozzászólásában írjátok le részletesen, hogy pontosan milyen témában várjátok a beérkező fotókat. Mindenki a saját szájízének megfelelően döntse el, hogy mennyire akarja lazán vagy konkrétan megszabni a játékszabályokat. (Pl. lehet azt mondani, hogy "olyan képeket várok, ahol a babák virággal szerepelnek", de lehet azt is, hogy "kifejezetten olyan gyümölcsös fotókat szeretnék, ahol csak eperrel látható együtt a baba")
Ne felejtsetek el topic nyitáskor egy hónapos határidőt is megadni a képek elkészüléséhez. Aki lemaradt vagy később szeretne fotózni, bármikor később csatlakozhat a játékhoz.

9. A játékban csak a fórum babái vehetnek részt, hivatalos képeket babákról nem fogadunk el.

********

Ha van kedvetek játszani, máris beszállhattok, mert rögtön meg is nyitottam az első témafotós topicot. ^^
Ha beszállnátok, de még nem láttatok ilyesmit, akkor dobok egy mintát egy francia fórumról, ahol nem szükséges regisztrálni a képek nézegetéséhez. A franciák ott banner-versenyt hirdettek, különféle témák alapján kellett meghatározott méretű bannereket készíteni:

Babák és nasi:
http://materielceleste.forumactif.com/j ... t16938.htm
Babák és lámpafény:
http://materielceleste.forumactif.com/j ... t17256.htm
Babák és sci-fi:
http://materielceleste.forumactif.com/j ... t22210.htm
Ugye, hogy nem rossz ötlet? ^^

Jó szórakozást kívánok a játékhoz mindenkinek és bátran küldjetek képeket. <333

Aya
Itthon: Tristan & Ichiru (LUTS SDF Howl x 2, Asher (SOOM MA Sabik), Ion (LUTS 2009 Wintery), Lenhardt (LLT Roderich), Asha Night (LUTS SDF Jude fej), Naya (LUTS 2009 Summery fej)
Ametisztgyöngyök

Kép
Avatar
Fujimiya Aya
 
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2009.04.25. 16:39
Tartózkodási hely: Budapest

Vissza: Témafotó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron