Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

Általános csevegés BJD témában

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: Island » 2010.08.29. 23:34

Meggyőződésem, hogy minden baba maga mondja meg a nevét, akkor is, ha úgy érezzük, mintha tudatosan válogatnánk több felmerülő lehetőség közül. Hiszek abban, hogy akkor is ők választnak.

Tristan (ejtsd: magyarosan Trisztán vagy angolosan Triszten - mi sem tudjuk eldönteni) - Ha nem babám, hanem fiam lett volna előbb, akkor ez lett volna a neve. Előre eldöntöttük, hogy így fogják hívni, és soha fel sem merült más lehetőség. A Szenvedélyek viharában főszereplőjéről, Tristan Ludlow-ról kapta. Becézése: Tris. Csak Ichirunak (és néha nekünk): Tris-chan. Vezetéknévként Aya vezetéknevét viseli.

Ichiru (ejtsd: Icsiru) - Ichirunak Aya volt a névadója. Amint "megtudtuk", hogy Tristannak ikertesója van, azonnal megmondta, csakis Ichiru lehet a neve. Kiryu Ichiru volt a névadó a Vampire Knightból (szintén egy ikerpár egyik fele). Becézése: Ichiru-chan. Vezetéknévként az én "internetes" vezetéknevemet viseli.

Asha Night (ejtsd: Ása Nájt) és Naya (ejtsd: Naja) - Náluk több lehetőség közül választottunk. Mindenképpen hasonló hangzású vagy tartalmilag, esetleg szimbolikájában "összecsengő" neveket akartam nekik, mert bár nem tudom, mi módon, de valahogy ők nekem mindig is összetartoztak. Nekem az Ása / Ánisz párosítás tetszett, de az utóbbit elvetettük, mert ha egy magánhangzót kicserélünk benne... Nos... Izé... Ayának a Night / Naya páros tetszett, így a kompromisszumos Ása (később lett az írása Asha) / Naya párosnál döntöttünk, de Ashán végül annyira rajta ragadt a Night, hogy meghagyjuk mind a kettőt. Ezeket a neveket kifejezetten hangzás alapján választottuk, semmilyen mögöttes tartalma nincs és névadókhoz sem köthetők. Becézett alakjuk nincs. Vezetéknevük (még) nincs. Lehet, hogy ők is az enyémet kapják.

Asher (ejtsd: Aser) - Teofór név, az asszír Assur isten nevének nyugat-sémi átírása. A névadó Laurell K. Hamilton Anita Blake-könyveinek egyik szépséges-tragikus hőse. Furcsa névadás ez, mert nem igazán szeretem az Anita Blake-könyveket, de valahogy Asher karaktere mindig nagyon szimpatikus volt. Egyébként semmi hasonlóság nincs köztük - mármint a regénybéli Asher és a mi Asherünk közt. Aya imádja a regénysorozatot, úgyhogy nem ellenkezett. Becézése: Ash. Vezetékneve nincs, mivel az Asher kódnév. A valódi nevét senki sem tudja. Egy akta mélyén van elrejtve sokszorosan titkosítva.

Ion (ejtsd: Ión) - Görög mitológiai név, bár a névadó Ion Fortuna volt a Trinity Blood animéből. Itt nem is kívánjuk tagadni, hogy a külső hasonlóságnak volt némi szerepe a névválasztásban, és ha jobban belegondolunk, a mi Ionunk karakterében sem áll túl messze a névadójától. Az ő neve nem volt előre eldöntve, mert az sem volt előre eldöntve, hogy örökbe fogadjuk. Csak jött, és... beköltözött. De már másnap megvolt a neve. Akárcsak Asheré, az övé is kódnév. Becézett alakja és vezetékneve nincs.

Reiga - Így hívták volna az Infiniti Christ, akit nem nyertünk meg. Az Uragiri Wa Boku No Namae Wo Shitteiru manga/anime Reigájáról kapta volna. Először a Florian nevet ízlelgettem neki, ami nagyon illett a "default" Chrishez, de aztán a "mi" Chrisünk egyre jobban kezdett elhajlani a defaulttól, és egyszer csak... megmondta, hogy így hívják. Aztán elment lakni máshová.

Noferheru - Jövendő Euclase-ünk neve... lesz vagy lett volna. Még nem tudjuk. Mindenesetre óegyiptomi teofór név, jelentése: Szépséges Hórusz. Egy Euclase-t csakis egyiptomi istennek tudok elképzelni, nem is lehetett kérdés, hogy óegyiptomi nevet kap. Amikor először megláttam, ez szakad ki belőlem: "Ó, szépséges Hóruszom!" Hát így lett Szépséges Hórusz.
Itthon: Ichiru (LUTS SDF Howl), Asha (LUTS SDF Jude), Naya (LUTS 2009 Summery), Asher (Soom MA Sabik), Winter (Spiritdoll Insane)
Ametisztgyöngyök

Flickr
Avatar
Island
 
Hozzászólások: 517
Csatlakozott: 2009.07.13. 20:50
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: libachan » 2010.08.31. 17:44

Oh, ide is szeretnék írni :) Én általában előre eltervezem mit szeretnék neki névnek, származását előre elgondolom, ha volt már elképzelésem mi lesz a neve - azon nem tűnődöm tovább, de ha nem akkor felcsapok egy névlexikont és az adott ország alapján kikeresem a tökéletes nevet, majd hangosan kiejtem, hogy szépen hangzik e. (A hangzás nálam prioritsát élvez.) Bár jobban szeretem azokat a neveket, amik zsigerből jönnek, mint Gabriel, Chesaya vagy Cаша :)

Gabriel Creighton: (ejtsd: Gébriel Kréijton(?)) Gabriel valójában Gábriel arkangyal -Isten hírvivője- nevéből jött, egy beszégetés során. (Bár Gábrielt nem így képzelem el mint Gabit...) Mielőtt megérkezett volna, volt még egy pár névötletem, de amikor kibontottam, ránéztem, és látszott, hogy Ő bizony Gabriel. Creighton-t csak késöbb vette fel, mert hát mindenkinek van vezeték neve ;)

Chesaya La'Fleur: (ejtsd: Sezája/Csezája LáFlör - én sem tudom biztosra *lol*) Én, mint nem igazi művész, művésznevet adtam neki :D Chesaya valójában a céges nevéből jött (Ches-a). La'Fleur meg mert Francia :P

Cаша Петрович: (ejtsd: Szása Petrovics) Amikor megláttam, láttam rajta az orosz kisugárzást. Amikor megérkezett...láttam hogy orosz a bébi~ <3 És sokat hallgattam az "Ellopták az oroszok a tankot" című számot, és SZÁSA. Nos igen. Ennyi. *lol*

Folyt Köv~
Kép
Avatar
libachan
 
Hozzászólások: 1000
Csatlakozott: 2009.08.25. 13:21
Tartózkodási hely: Nagyon

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: NiuKy+ » 2010.08.31. 18:19

na én mégegyszer:
(ez egy jó téma >3<)
David Evans: A keresztnevének nagyon szép története van. Kezdődött úgy hogy elolvastam egy Stephen King könyvet amiben a főszereplő nagyon jó barátját Davidnek hívták, de már rég meghalt és folyton azt emlegette "amikor David még élt..." gyakran eszébe jutott David az a lényeg. A történet visszakanyarodik a főhős múltjába és akkor jön rá az olvasó, hogy David egy sólyom volt, mégis mindig úgy beszélt róla mintha ember lett volna. Ez annyira megragadta a fantáziámat. Szerintem nagyon megható ^^
Mikor megláttam A fiam arcát a marketen és keresztben hosszában belezúgtam, és eljutottam odáig hogy akkor nevet kéne neki találni ha már ilyen szerelmes vagyok. magától értetődően jött ez a név. Ránéztem az arcára és ő volt David. nem azért mert olyan mint az a madár, hanem egyszerűen annyira illik rá.
Vezetékneve Evans, mert az angol tankönyvem egyik szerzőjét Virginia Evansnak hívták és minden angolórán azon gondolkoztam hogy ez mekkora tökjó név :D

Träskvarg Avgrundsand: (ejtsd: Treaszvárh Aagrünszánd) Becenevét könnyebb kiejteni: Sand (ejtsd: Szánd). "Beszélő" neve van, vagyis a neve utal a karakter legfőbb tulajdonságára. Neve jelentése farkas démon svédül. (Niu végtelen fantáziája...) Neki direkt kimondhatatlan és megjegyezhetetlen nevet akartam, mert ez tükrözi igazán a karakter megközelíthetetlenségét. Még én magam se tudtam megjegyezni az első nevét, kimondani meg főleg nem tudom, szóval asszem, hatásos X"D
Kép

Amy . Terra . David . Vera . Ean . Berni . Ren . Zoi . Sigalit . Bertrand . Damian . Masato .
tervben: Fion
Avatar
NiuKy+
 
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2009.06.15. 19:12
Tartózkodási hely: Gödöllő

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: Handy » 2010.09.18. 21:37

Én úgy szoktam, amikor saját karaktert találok ki, hogy a név az utolsó. Megvan a kinézet, a jellem, le is van rajzolva, de naagyon sokáig nincs neve. ^^" Most is van egy fanficem, ahol van 5 testvérpár és négyőjüknek még mindig nincs nevük. Amikor elérek hozzájuk a történetben, azelőtt szoktam kitalálni. Vagyis inkább kikeresni. Ugyanis magamtól irtó nehezen találnék ki nevet, ezért van egy weboldal, ahol van egy rakat japán fiúnév ABC sorrendben, és azt végigolvasgatva, kimondva, a karakter jellemére asszociálva találom meg a megfelelő nevet. :)
Így lett az első babám Naota. ^^ Mondjuk imádom a "Na" kezdetű neveket, mert már van egy Naoki és egy Naoya nevezetű karakterem, szegény Naotát néha keverni akarom velük. ^^; A Naota számomra erőteljes, határozott név, nomeg olyan szőkés. :D (előző két karakterem is szőke :])
A második babóm pedig Mitsuru lett, ez olyan kis félénk ukés név, ráadásul lehet Mitsu-channak becézni, ami olyan aranyos. ^3^
Tulajdonképp azért is választottam gyorsan nevet nekik, mert féltem, hogy rajtuk ragad az Ace meg a Jullis (amit rendesen nem is tudok kiejteni, csak ahogy le van írva xD), ami nem lenne olyan jó.

Szerk: Naota, vagyis mostmár Dorian-nek úgy tűnik nem sikerült elsőre eltalálnom a nevét, és tegnap derült ki, noha először nem akartam elhinni, mert kicsit fura a beceneve. (Barátnőmet Dórinak hívják. :D ) Mellesleg a Dorian-t egy yaoi fanficben olvastam, és már akkor megtetszett. :)
"A boldogság egyetlen akadálya a valóság."
Itthon *-* :Dorien (DIM - Ace) , Mayu (DIM - Jullis), Mimi (Luts HDF Lolly), Narcissa (Luts KDF Lolly)
Kép
Avatar
Handy
 
Hozzászólások: 616
Csatlakozott: 2010.08.11. 23:44

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: Amy^^ » 2010.10.10. 00:01

(igaz nincsenek még meg:()
De azért is leírom :lol:
Amy:Nekem úgy volt hogy Toya Rima-t szerettem volna megcsinálni,de sehol nem találtam olyan parókát :T_T:(igaz akkor még az se volt megtudva honnan lesz és melyik baba)És akkor megtaláltam az Amy-nevű iple house babaát ami nagyon tetszet,és ezért úgy döntöttem Amy-t csinálom meg az Soul Calibur nevű játéból:)
Canterburry:Neki pedig úgy volt,hogy Amy ne legyen egyedül ezért szerettem volna egy fiut is és nem tudtam mi legyen a neve aztán megjött a Monoshitsuji(Kuroshitsuji II)amiben volt az a három cuki iker,na és kitaláltuk hogy az eggyikük legyen:)De nem tudtuk a nevüket és a barátnöm megtudta,de akkorát röhögtem a neveken mostmár meg ímádom ezt a nevet
Tervben:Amy,Canterberry,Yuki
Avatar
Amy^^
 
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2010.07.27. 22:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: Sacher » 2010.10.13. 00:11

Ugyan még nem az enyém az úrfi, jobban mondva túl sok esély nincs is rá, de gondoltam tisztelgek előtte ennyivel...

Roderic alapból egy manga karakterből nőtte ki magát (micsoda öröm, hogy a készítő is pont így szerette a szereplőt ^///^ ) így a név adott volt, kissé talán fantáziátlan, hogy nem merek eltérni tőle...de számomra a Roderich egyértelmű keresztnév...*zavart köhécselés*

Az Alouette mint pacsirta az édesanyja neve volt, nyilván művésznév-féle, akár csak Edit Piaf esetében (mint veréb, innen jött a kedves de csipkelődő ötlet). Roderich ezt a nevét még egy "A. Edenstein" formában sem használja, szégyenli, hiszen többnyire az osztrák és német magasabb körökben ez nem szokványos... de legbelül majd' megszakad a szive, ilyen módon semmibe venni anyja emlékét... (na ebből lassan szappanopera lesz, elnézést)

Az Edenstein a német Éden - kő kissé furcsa öszetétele, de az eredeti nevén - Edelstein - szerettem volna változtatni, hiszen Roderich több annál mint nemes - kő, van benne valami... (persze minden BJD külön szépség és egyéniség...) valami számomra mennyei, és habár kissé "mufurc" az úr, mikor alkot, benne is ott van a paradicsombeli béke, megnyugvás.
Avatar
Sacher
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2010.10.12. 10:59
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: Hachiko » 2010.10.13. 18:56

Suzuki Sou Hát...ha most el kéne magyarázni....megpróbálom.Na akko'... Sou az úgy volt,hogy a Shoujo Lolita 23q vokállja volt/van és nagyon megtetszett az egyszerű de nagyszerű neve ^///^ Nekem bejön.Nem összekeverendő Shouval xD Ő Alice Nineos és nem nagyon tetszik,mert a magyarok egynesen "Só"nak ejetenék.Igy Sou. Suzuki pedig Reita családneve,há' mé' ne? :lol: és amúgy is amióta megismertem a jelenését beleszerettem :love:
Suzuki Yuki Kistestvére Sounak...Öööö...Azért Yuki ert funnév és mert havat jelent és szeretem a telet :D
Harada Shiki A Harada csak úgy jól hangzik az elején.Ja meg a volt egy balesete és sántit mint a Honey and Cloverben Harada Rika.És Shiki mert olyan kis aranyos,és mert ránéztem és jött a dolog ^^
...Kérlek, mondd, hogy ez csak egy rémes álom!
Megtört hangommal újra és újra kiáltottam...
Avatar
Hachiko
 
Hozzászólások: 439
Csatlakozott: 2010.01.02. 11:56
Tartózkodási hely: Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskola

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: rebi23 » 2010.10.14. 00:00

Miért pont ezt a nevet választottad a babádnak?
Hát, nekem a leander a kedvenc virágom, de ez nem lett volna elég ok ^///^ Régebben láttam egy kissé elvont, de szép és nagyon elgondolkodtató filmet a Fehér Leander-t ^3^
Előre eldöntötted vagy megvártad míg "megsúgja"?
Előre terveztem, bár jó ideig gondolkodtam görcsösen, végül is teljesen váratlanul jött az ötlet ^3^
Esetleg volt egy előre eltervezett elképzelésed ami aztán totálisan más lett végül?
Igen :D Sachiko lett volna, de a sors úgy akarta, hogy újra megnézzem azt bizonyos filmet és úgy éreztem ezt szeretné ^///^
Jelentése, egyéb mögöttes tartalom?
Hát nem nagyon tudok mit mondani :D A film nagyon mély benyomást tett bennem és maga a virág annyira szép ^///^ Valahogy Ő jutott róla az eszembe ^///^
Leander White (Resinsoul Lan)
Az álmaink valóra válnak;)
Avatar
rebi23
 
Hozzászólások: 197
Csatlakozott: 2010.03.06. 19:18
Tartózkodási hely: Békés megye, Tótkomlós

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: Flittering » 2010.10.15. 15:48

Miért pont ezt a nevet választottad a babádnak?
Őszinte leszek a Sho nevet egy Japán felnőttfilmekben szereplő (főként fiúkkal) fiú miatt kapta ^///^ :spark
Előre eldöntötted vagy megvártad míg "megsúgja"?
Amikor meg pillantottam tudtam hogy ő kell nekem és csak az zsongott a fejemben hogy Sho :love: :spark

Van még 3 ilyen fiú akiknek a nevét egy egy baba kapja majd ők Kai, Nagi és Jin. Kettő már megvan mármint tudom hogy melyik babák lesznek a harmadik pedig még kerestetik :P
Avatar
Flittering
 
Hozzászólások: 530
Csatlakozott: 2010.09.29. 17:31
Tartózkodási hely: Valahol :)

Re: Nomen est omen- avagy miért pont ez lett a babád neve?

HozzászólásSzerző: TodaySzotyi » 2013.02.27. 22:41

Anastasija Anatonovna Romanova
Hát ő egy konkrét karakter volt, akit személyiségéből adódóan haza akartam hozni. :D Ő a korábbi RPG játékos korszakomból való. Eredetileg Ana és/vagy Anna néven futott. Majd beütött a Romanov-mánia korszaka. Minden közelemben fellelhető könyvet elolvastam ami kicsit is kötődött a Romanovokhoz. Ekkor lett Ana/Anna-ból Anasztázia. A Romanovot csak heccből aggatták rá a játéktársak. Majd idővel észrevettem, hogy a nagyhercegnő és Nesta közt van némi hasonlóság személyiségileg, ami persze mostanra a vörös haj és kék szem kombóra amortizálódott le. ^^;
Mikor megismerkedtem a BJD-kel akkor erősen azt sugallta, hogy már nem szeretne Anasztázia lenni és egy animés behatásból adódóan Victorique lett. Ezzel párhuzamosan a vöröst lecseréltük szőkére. Majd megérkezés után kb 1-2 hónappal úgy döntött, hogy mégis megfelel neki az Anastasija név. :'D
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára TodaySzotyi 2014.06.01. 22:03-kor.
TodaySzotyi
 
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2013.01.13. 21:08

ElőzőKövetkező

Vissza: Csevegő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron