Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

Útmutatás hogyan fesd ki babádat, hogyan lehet teljesen egyedivé varázsolni vagy csak esztétikusabbá tenni

Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: Koffeey » 2011.07.25. 14:25

Nem tudom hó helyre nyitom-e a témát, de jobbat nem találtam ^^;

Szóval azt szeretném kérdezni, hogy Chrom farkasmancsait meg lehetne-e vajon valósítani "házilag", úgy, hogy működőképes legyen? :blush2:
Róluk van szó:
Kép
Kép
(Kép a Soom-é, nem az enyém.)

A kézzel nem is nagyon lenne gond, én inkább a lábon agyalok nagyon. Tudom, hogy lehet még elvétve kapni a Marketplace-en, de egy kisebb vagyon önmagában, csak az a pár mancsocska :gah:
Házilag alatt értem mondjuk fimóból, vagy valami hasonlóból. Sajnos én egyáltalán nem értek hozzá, de ha kivitelezhető, talán házalnék az ötlettel erre-arra ^^; ^^; :blush2:
Persze ha nem kivitelezhető, vagy az, de hímestojásként kéne rá vigyázni, nem állna meg, stb, akkor marad a gyűjtögetés és szemet hunyás az ár fölött XD De azért reménykedek :D Csináltatni talán még mindig jobban megérné, ha jól meg lehetne valósítani :spark


Illetve egy másik kérdés, főképp arra a az esetre, ha az előbbi nem kivitelezhető;
Ha be is szerezném a lábakat... milyen testekkel lehetne hibridelni? Nem tudom mennyire hibridelhetők, sajnos nem néztem még utána, pedig igen régóta nem hagy már aludni ez a projekt ^^;
Vannak illeszkedő testek, vagy esetleg csak Soom Gem (Supergem) jöhet szóba?

Köszönök szépen előre bárminemű segítséget!! Kép
KépKépKép
Itthon: Sakkun (BBB Sprite) & Damu (DollGru #6 × DF) & Reita (DF Lance × Impl)
Avatar
Koffeey
 
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2010.01.25. 08:19
Tartózkodási hely: Barcika

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: lilien » 2011.07.25. 15:35

A második részhez tudok hozzászólni. :3
Tegnap nem tudtam aludni éjjel (:Đ), és amúgy is utána akartam már ennek nézni, úgyhogy pont a Soom hybridelésről olvasgattam órákon keresztül. xD

Érdemes ezt a témát átnyálazni DoA-n, mert rengetegféle testre rátettek Soom patákat, mancsokat, karmos lábakat, amit akarsz. Képek vannak dögivel, mi illeszkedik, mi nem, mi túl nagy-túl kicsi, stb. Meglepődsz majd, olyan kombinációk működnek. :D

Én konkrétan Souldoll kombinációkat kerestem, de aztán elaludtam, mielőtt ebben a témában eredményre jutottam volna. :Đ (illetve csak soul-double fiút találtam, de nekem zenith lány kéne lol)

Remélem segített valamennyit! :3
Kamoku [bory] • Soshi [syen] • Nathaniel [har] • Anzen'na [chrom] • Ageha [dia] • Gärnet [r.vivien] • Ferena [vivien] • Guren [r.ai] • Kae [r.ai] • Shinichirou [r.chrom]
Layaway is my best friend. OTL
Avatar
lilien
 
Hozzászólások: 1299
Csatlakozott: 2010.01.27. 20:10
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: Koffeey » 2011.07.25. 16:10

Köszi a linket lilien!! :spark Majd nekiesek és átolvasom :D
KépKépKép
Itthon: Sakkun (BBB Sprite) & Damu (DollGru #6 × DF) & Reita (DF Lance × Impl)
Avatar
Koffeey
 
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2010.01.25. 08:19
Tartózkodási hely: Barcika

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: Shiroi » 2011.07.25. 19:35

Hát, egy működő képes fantasy láb létrehozása esztétika és mozgás szempontból sem a legkönnyebb feladat... de én drukkolok! <3
Mert ha sikerül akkor egy igazán érdekes projectnek nézhetünk elébe! *^*

DoA Marketplacen egyébként minden a vadászaton és türelmen...meg időzítésen múlik. Én már láttam ott Chrom farkaslábakat $140-ért és lábak & kezek szettet $200-ért... csak gyoorsan le kell csapni rájuk ! ^^;
...........................................//Faceup Shop•//Flickr////
Kép
Avatar
Shiroi
 
Hozzászólások: 2121
Csatlakozott: 2008.10.04. 13:28
Tartózkodási hely: Anglia bugyrai

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: Koffeey » 2011.07.25. 19:45

Köszi Shiroi!! ^^
Egyelőre még vadászgatni se merek, mert pillanatnyilag semmiképp nem tudnám finanszírozni... bár mikor legutóbb a Marketplace-re merészkedtem, $300-ért láttam a lábakat ^^;
De ha sikerül gyűjtenem egy kicsit, akkor ott fogok lógni állandóan :lol:
KépKépKép
Itthon: Sakkun (BBB Sprite) & Damu (DollGru #6 × DF) & Reita (DF Lance × Impl)
Avatar
Koffeey
 
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2010.01.25. 08:19
Tartózkodási hely: Barcika

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: Smaug » 2011.07.26. 12:13

A nagy kérdés az, hogy pontosan mit is szeretnél.

Farkasmancsot és farkaslábat, vagy pedig Soom Chrom Firelord mancsot és lábakat?

Ha az előbbit, akkor vannak lehetőségeid. Bár nem tudom, hogy milyen anyag lehetne a megfelelő, de egy ügyes szobrász biztos el tudja neked készíteni - a mancsokat 100%, a lábat pedig szintén. Én utánanéznék a jelenlegi "custom doll" lehetőségeknek - Minimee és Nobility jut eszembe, mert ők már engednek fejen kívül egyéb testrészeket is. És bár műgyantából egy darabot készíttetni naaagyon húzós lenne (hiszen lényegében egy személyre szabott OOAK limitáltat kapnál), de pl. egy Minimee csapatrendelésnél többen összeállva már egészen megfizethető lehet a dolog. És szerintem rengetegen vannak akik farkas-testrészeket szeretnének. Minimee esetében természetesen a DIM testhez lenne igazítva az ízületi rendszer, Nobility esetében pedig vagy az ő egyik saját testükhöz, vagy akács spec. testet is lehet rendelni náluk (ami mondjuk még csapatrendelésben sem egy olcsó mulatság).

Szerintem a mancsnál annyira nem fontos, de a lábnál minedenképpen óvatosan kell kiválasztanod az alapanyagot, hogy megtartsa egy műgyanta baba súlyát és ne roppanjon össze.

Viszont.

Ha nem csak egy random farkasvégtagról ábrándozol, hanem direkt a Soom Firelord részek fogtak meg, akkor:

akkor marad a gyűjtögetés és szemet hunyás az ár fölött.


NINCS más legális lehetőséged. Lemásolni egy már létező babát/testrészt a legggyorsabb módja hogy valaki a világ összes babaközösségében feketelistára kerüljön. Persze, mivel nem egy az egyben újraöntésről van szó (hiszen ahhoz meg kéne venni egy szett eredetit), ezért nem tudom hogy pl. DoA bannolna-e, bár szerintem az már bőven elég, hogy ha saját bevallás szerint egy létező babáról lett lemásolva. Soom Chrom Firelord testrészhez csak akkor tudsz hozzájutni, ha megveszed az eredetit. Soom Chrom Firelord által inspirált önálló alkotást viszont - bár nem sokkal olcsóbban, sőt igazán jó minőségben szerintem még akár drágábban is (hiszen egyedileg neked szobrászná valaki) - szerintem némi kutatás után tudnál szerezni.

***---***---***---

Érzékeltetés a másolat és a koppintás helyzetére:

1) Daisydayes szobrászott szépséges patákat, amiket egyértelműen a Soom paták inspiráltak. De más méretben, más babának, más ízületi rendszerrel, és egyértelműen érezhető benne az ő saját stílusa. Hasonló paták már egész sok helyen keringenek, és a legtöbbjükön érződik az inspiráció, de nyilvánvalóak a különbségek is. A legtöbb ember elfogadja ezt.

2) Leekeworld szobrászott egy egész babát amit egyértelműen egy kis francia babakészítő műhely inspirált. Szintén egyértelműen érezhető a saját stílusuk és véletlenül sem mondható rá, hogy koppintás. Azonban sokaknak - különösen mikor meglátták, hogy a francia szobor képeit direkt mintának használták - már kiütötte a biztosítékot és most a babagyűjtők egy része bojkottálja Leekeworld-öt.

3) Dollmore egy az egyben lemásolta a Dollshe testet, bár megváltoztatott rajta jópár részletet. Így végül jogilag nem lett másolatnak nyilvánítva, DE - tönkretett egy akkor virágzó babavonalat (és szerintem jelenlegi állás szerint az egész babacéget), és a mai napig rengetegen nem hajlandóak Dollmore-al üzletelni emiatt.

4) LadySaiyuki másolata első ránézésre nem volt teljesen szembeszökő, mert több babacég testeit pakolta össze és minimális változtatásokat is eszközölt. De miután lefülelték bannolva lett minden létező jóízlésű babafórumról.

Ezek a "nem újraöntött" másolat fokozatai. Te meddig mennél el? Még az elfogadott "inspirált" szintig? Vagy vállalnád, hogy a fél közösség ellened forduljon és suttogjanak a hátad mögött? Vagy az ár annyira fontos, hogy akár az sem érdekel, ha innentől ki vagy zárva a babafórumokról? Mert minél hasonlóbb az eredetihez, annál nagyobb ennek az esélye....
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: Koffeey » 2011.07.26. 12:46

Az a helyzet, hogy nem konkrétan Chrom Firelord részei azok, amik megfogtak. Ugyanakkor meg de. Azért fogtak meg, mert tökéletesek lennének a karakteremnek, akit azelőtt találtam ki, hogy Chrom-ot kiszúrtam volna. (Csak azért így írtam, hogy érződjön hogy a karakter inspirációja nem ő volt XD)
Tehát lényegében nem ragaszkodom a Firelord lábakhoz, nem verem ki a hisztit ha nem azt kapom. Rosszul fogalmaztam az első hsz-ben, mert tényleg úgy jön le, mintha én konkrétan azt szeretném megvalósítani, megszobrász(tat)ni ^^; Csak az a baj, hogy olyan nagyon baromira eltérni nem igazán tud, mert a farkasláb az farkasláb, tehát még ha teljesen máshonnan is lenne mintázva, teszem azt akármilyen képről, vagy teljesen fejből, akkor is hasonlítana.
Mondjuk az tény, hogy nem gondoltam bele ebbe, mármint a bojkott-dologba. És most, hogy felhívtad rá a figyelmemet (amiért ezer köszi, eszembe se jutott volna, tényleg :S), kicsit félek is tovább menni a megszobrászós vonalon :blush2: Főleg Leeke esetében, meg már úgy innen-onnan láttam, hogy mennyire komolyan veszik sokan -és jogosan- ezt a dolgot. Még úgy is félek, hogy én nem mutogatnám valami sokat xD És így meg aztán nem is merném ^^; :blush2:
KépKépKép
Itthon: Sakkun (BBB Sprite) & Damu (DollGru #6 × DF) & Reita (DF Lance × Impl)
Avatar
Koffeey
 
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2010.01.25. 08:19
Tartózkodási hely: Barcika

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: moniee » 2011.07.26. 16:31

Mivel full time szobrász és grafikus lettem, szállok rendelkezésedre :> A kezeket minden további nélkül elkészítem, azonban a lábak elég időigényesek. Műgyantás verzió is megoldható, stíluskoppintástól nem kell tartani, egyedire törexem :3
Kép
f l i c k r|||m o n i e e . n e t
Itthon: Tatiana (Iplehouse Tatiana), Evolet (moniee Evolet)
Eszter Johanna Blanche Prudence(Napi Epona)
Avatar
moniee
 
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2008.10.05. 15:39

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: Koffeey » 2011.07.26. 17:18

:spark Jaj Moniee, meg is doblak mindjárt egy pü-vel :L
KépKépKép
Itthon: Sakkun (BBB Sprite) & Damu (DollGru #6 × DF) & Reita (DF Lance × Impl)
Avatar
Koffeey
 
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2010.01.25. 08:19
Tartózkodási hely: Barcika

Re: Soom Chrom Firelord praclik (bővebben bent~)

HozzászólásSzerző: Smaug » 2011.07.26. 21:59

Ahhhahhha, moniee még farkasabbat is csinál neked mint amit eddig valaha is láttál :lol: - hiszen 1000+1 mód van egy farkasmancs hiteles megszobrászására. Márpedig Soom-nak nincsen globális copyright-ja a farkasvégtagokra, úgyhogy ha nem másoltatni akarsz egy ugyanolyat, hanem hagyod, hogy a szobrászod szabadon alkosson az igényeid figyelembevételével, akkor nem hiszem hogy bárki is beléd akarna kötni majd. Angelheim kisfarkasába se kötött bele senki.

Gond csak akkor lenne, ha annyira ragaszkodnál a Soom esztétikához, hogy lényegében semmi más nem jöhet szóba. Illetve még az sem gond, mert akkor meg le tudnál vadászni egy eredeti példányt.

Viszont akkor lehet hogy érdemes volna először kitalálnod, hogy milyen testet szeretnél, és direkt ahhoz szobrásztatni a végtagokat. Úgy még az illesztéssel sem volna gond ;)
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Következő

Vissza: Festés, testreszabás és esztétika

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron