Lakkok - avagy MSC, és a helyettesei

Útmutatás hogyan fesd ki babádat, hogyan lehet teljesen egyedivé varázsolni vagy csak esztétikusabbá tenni

Re: Lakkok - avagy MSC, és a helyettesei

HozzászólásSzerző: Saskia » 2013.12.11. 14:52

Köszönöm lányok~ :3
Avatar
Saskia
 
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2013.05.08. 13:18

Re: Lakkok - avagy MSC, és a helyettesei

HozzászólásSzerző: Smaug » 2015.06.18. 17:31

A Citadelt sajnos visszavonták, és bánatomban alternatívaként kipróbáltam a Humbrolt (beleírtam az első üzenetbe a tapasztalataimat, de ide is bemásolom):

Humbrol Acrylic Varnish - Matt (49) - Idehaza is kapható. Egyelőre még viszonylag kevés vélemény áll rendelkezésünkre, de azok eddig pozitívak. DoA-n is akadtak akik sikeresen használták, és én is kipróbáltam.

Mattság és fogás: Egyelőre csak úgy használtam hogy az alapozó réteget MSC-vel fújtam fel, majd erre már a Humbrolt használtam több rétegben, és a végén is ezzel fejeztem be a festést. Ugyanúgy használtam, ahogy az MSC-t szoktam (5 perc felrázás, gyors, vékony réteg) A felülete és a mattsága lényegében megegyezett az MSC-vel, tapintásra talán egy hajszállal bársonyosabb. A pasztellt és a festéket is nagyon szépen vette fel, nem éreztem különbséget közte és a tisztán MSC-vel festett babák között. Sötétebb színű babán, illetve önmagában viszont még ki kell próbálni.

Tartósság: Hosszútávú tapasztalatom még nincsen. Rövid távon mindent elkövettem ellene, amit egy átlag arcfestés ellen szoktam (körömmel/fogpiszkálóval kapirgálás, véletlenül köröm lendületből belevágása, stb.), ezek nem okoztak sérülést rajta. Nem vonzza jobban a port mint az MSC, viszont egy picit nehezebb leporolni - finom ecset helyett inkább a kezemet kellett használnom nagyobbacska szöszöknél. DoA-n a leszedésénél sem találtak említésre méltót, én még nem próbáltam lemosni.

Kinek ajánlott: Olyan arcfestőknek, akik egy olcsóbb, könnyebben elérhető alternatívát keresnek, és nem riadnak meg valamitől, amivel még nem áll rendelkezésre nagyon széles tapasztalat. Fontos, hogy csak olyanoknak tudom ajánlani, akiknek van lehetőségük a szabadban használni (és kizárólag maszkkal) mert sokkal erősebb és tartósabb a szaga mint az MSC-é. A frissen megszáradt (10 perces) lakknak még festés közben is van egy halvány dióra emlékeztető aromája, de ez pár óra alatt elmúlik. MSC-vel kombinációban is használható.

Ezeket a fejeket festettem vele:

Kép

Kép

Kép

Kép

Ránézésre nem különböznek az MSC-s és Citadeles festésektől.
Kép
I strangled someone with a shoelace once. Does that count as expressing myself through clothes?
Avatar
Smaug
 
Hozzászólások: 5570
Csatlakozott: 2008.09.30. 15:27
Tartózkodási hely: Budapest

Előző

Vissza: Festés, testreszabás és esztétika

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron